Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Ziherica 2018 – Hitna služba!

 

Zagreb. 07. – 09. prosinca 2018. (IBA) – U prostorijama Baptističke crkve Zagreb prošlog se vikenda održala još jedna Ziherica, sada već tradicionalni prosinački susret mladih kršćana.

Okupilo se više od 200 mladih ljudi iz cijele Hrvatske i šire. U samoj najavi Ziherice organizatori su istaknuli da u današnjem svijetu individualizma i pomanjkanja istinskog zajedništva kroz ovaj susret žele osobito ukazati na važnost otvorenosti prema drugom čovjeku, potaknuti na ljubav ljubavlju Kristovom i na služenje bližnjem u ljubavi i istini kao kršćanski poziv koji je neposredan i hitan. Sukladno tome i tema susreta ove godine bila je Hitna služba!, a glavni govornik je bio Jasmin Avdagić, starješina KC Šibenik.

Ziherica je započela večernjim programom u petak, gdje je Jasmin otvorio temu krenuvši od svog osobnog svjedočanstva obraćenja i toga kako je Bog njega poticao i otvarao mu put da svoje svjedočanstvo može dijeliti s mnogima – obitelji, prijateljima pa i šire. Pri tome se oslanjao na Isusovo veliko poslanje koje je dano svima  nama, da idemo i činimo sve ljude njegovim učenicima te  da ih krstimo u ime Oca, Sina i Duha Svetoga (Matej 28,19). Pored poticaja na svjedočenje prisutni su izazvani da promisle koliko vremena, truda i energije ulažu u interne crkvene aktivnosti, a koliko u veliki nalog koji nam je Isus dao.

Subotnje je jutro započelo programom u kojem se slavilo Boga pjesmom, kratkom porukom Jasmina, a nastavilo se odlaskom na kornere – interaktivne grupe koje je vodilo 7 voditelja – Svjetlana Mraz (Rođen/a u kršćanskoj obitelji), Zvonko Kovačić (Kako oprostiti?), Jasmin Avdagić (Zašto Isus?), Mateja Magdalenić (Je li svjedočanstvo odraz moje vjere?), Momir Blažek (Neočekivane slike kraljevstva nebeskog), Ksenija Magda (Odbačeni od društva, a prihvaćeni od Kralja!) i Tomislav Minić (Zašto uopće trebam svjedočiti?).

Tijekom poslije podneva mladi su mogli prisustvovati interaktivnoj radionici „Koja je tvoja strategija?“ gdje se kroz zanimljivu igru razmatralo kako su svi kršćani dio Tijela te kako se nadopunjuju u velikom poslanju. Nakon toga je slijedio „Open mic“ na kojemu su mladi glazbenici dijelili svoje priče i predstavljali svoje pjesme. Subota je završena s bogatom večeri slavljenja gdje su Roko Fazinić i Josip Majcan podijelili svoja osobna svjedočanstva. Nakon svih izazovnih poruka i poticaja koje su mladi dobili tijekom dana, Jasmin je uputio nekoliko poziva za molitvu za posebne skupine – blagosiljanje svih voditelja mladih; molitva za one koji su već predali svoj život Bogu ali se ne osjećaju hrabro i spremno svjedočiti za Njega, te naposlijetku i poziv za one koji žele predati svoj život Kristu. Bog je snažno djelovao tijekom večeri, mladi su se odlučili na nove korake u hodu s Bogom, a mnogi su se odlučili i predati svoj život Njemu. Hvala i slava Bogu za to.

Ziherica je završila u nedjelju jutarnjim bogoslužjem gdje smo ponovno bili izazvani s propovijedi koja je govorila o našim moćnim oružjima u borbi za živote drugih ljudi, ali i u borbi protiv neprijatelja. Riječ koja je naš mač u komunikaciji s drugima, ali i molitva koja djeluje poput strelice kada želimo doseći one koji nam nisu u blizini. Josip Popović je podijelio svoje svjedočanstvo i kroz njega potaknuo mnoge.

Vjerujemo da je Bog djelovao kroz Zihericu, ohrabrio mnoge i izazvao nas kroz sve što smo imali prilike vidjeti, čuti i doživjeti. Sada je vrijeme da budemo izvršitelji Riječi a ne samo slušatelji…

Sara Mačković

 

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher