Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

3. lipnja 2023. godine u Baptističkoj je crkvi Zagreb održana redovna sjednica skupštine Protestantskog evanđeoskog vijeća u Republici Hrvatskoj (PEV). Sjednicu je otvorio predsjednik PEV-a Damir Špoljarić, dok je Željko Mraz dao kratku uvodnu biblijsku poruku i predvodio zajedničku molitvu. Prisutni su razgovarali o dosadašnjem radu u ovoj godini te o planu rada PEV-a u drugom dijelu godine, pri čemu je posebno istaknut susret i radni sastanak vodstava četiri denominacija članica PEV-a (Saveza baptističkih crkava, Evanđeoske pentekostne crkve, Crkve Božje i Kristove Crkve) koji će se održati početkom rujna.

Glavni tajnik PEV-a Dalibor Kraljik podnio je izvještaj o radu između siječnja i svibnja 2023. godine. Izvijestio je o komunikacijskim i predstavničkim aktivnostima u ime PEV-a, aktivnostima oko organiziranja PEV susreta u rujnu, redizajniranju web stranice i dosadašnjem radu web stranice te je također predstavio sažetu analizu ključnih ideja prikupljenih u dijalogu s članovima skupštine PEV-a koje će biti temeljem za daljnje profiliranje i rad PEV-a.

Također, na sjednici je od strane Ratka Medana potaknuta i tema osnivanja zaklade za revitalizaciju pastorske službe u članicama PEV-a koja bi bila podupirana od strane pripadajućih PEV denominacija, obrazovnih institucija, poslovnih ljudi i sl., s ciljem osiguravanja određene financijske potpore mladim pastorima koji bi ušli u službu. Prijedlog je podržan od strane svih članova za molitvu i promišljanje o njezinom daljnjem razvoju.

Sjednica je zaključena zajedničkim ručkom i zajedništvom članova Skupštine.

Ostale teme

Vijesti

Champs camp 2024 „Neka tvoje svjetlo svijetli!“

Vijesti

Dragocjeni dar!

Vijesti

Zajedničko bogoslužje uz spomen 90-te obljetnice Crkvene općine Antin/Tordinci

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”