Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Započeo Tjedan Biblije

(Foto: M. Jovanović, D. Berković i D. Brodarić)

Zagreb, 13. svibnja 2013. (IBA) – U prostorima Tribine Grada Zagreba svečano je otvoren Tjedan Biblije u organizaciji Biblijskog instituta i Hrvatskog biblijskog društva.

Nakon godine dana priprema, Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku sudjelovati u bogatom programu ispunjenom predavanjima, razgovorima, i zajedničkom čitanju biblijskih tekstova na više lokacija u Zagrebu i okolici.

Idejni začetnik i glavni organizator Tjedna Biblije, Danijel Berković zajedno s Mladenom Jovanovićem otvorio je tjedan čitanjem Psalma 23 u prijevodim Bartola Kašića (iz 17. stoljeća) i Antona Vranića (s početka 19. stoljeća), a zbor ‘Agape’ uveličao je događanje izvođenjem triju gospel pjesama.

Skupu su se prigodnim riječima obratili organizatori i partneri Tjedna Biblije: Dražen Brodarić uime Hrvatskog biblijskog društva, Damir Boras, dekan Filozofskog fakuteta Sveučilišta u Zagrebu, Thomas Sibley ravnatelj Biblijskog instituta, Giorgio Grlj, predsjednik Protestantskog evanđeoskog vijeća, i Goran Medved ispred Bible Ligue za jugistočnu Europu. Prigodno predavanje održao je prof. Adalbert Rebić, umirovljeni profesor KBF-a o utjecaju, izazovu i iskustvu Biblije. 

Tijekom tjedna, do petka 17. svibnja održavat će se događanja prema rasporedu koji se može vidjeti ovdje. Uoči Tjedna Bibije održana je i filatelistička izložba maraka s biblijskim motivima koju će uskoro moći vidjeti i Riječani.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher