Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Započeo s radom OIKOS u Petrinji

Petrinja, 1. ožujka 2021. (IBA) – U ponedjeljak je u kontejnerskom naselja NIL-Ž u Petrinji održana mala svečanost povodom otvorenja prostora igraonice i dnevnog boravka kojeg  stanovnicima toga naselja poklanja SBC u RH.

Prigodno i toplo, okupljenima su se obratili Ivica Horvat, predsjednik SBC u RH i Timothy I. Špičak, pastor BC Petrinja. Ovaj je prostor dobio simbolično ime OIKOS što znači dom (sklonište, gnijezdo), a odnosi se na mjesto koje pruža zaštitu i gdje se može osjetiti Božja toplina. Obitelji koje žive u ovom naselju  još od početka siječnja, čeznule su za prostorom gdje bi se njihova djeca mogla sigurno družiti i igrati, a gdje bi se i odrasli mogli povremeno susresti.

Njihovi su kontejneri mali i jedva osiguravaju prostor za njihove osnovne životne potrebe te ne daju nikakvu mogućnost za susretanjem. OIKOS tako postaje njihov dom za druženje i igru, a stanovnicima naselja je predan na uporabu kao potpuno opremljen prostor za potrebe igraonice i dnevnog boravka. Vjernici BC Petrinja će nastaviti biti podrška obiteljima ovog naselja te će redovito organizirati programe za djecu u prostoru igraonice.  

SBC u RH aktivno djeluje na potresom pogođenom području kroz inicijativu Služimo zajedno još od prosinca 2020. godine.

U tom je razdoblju na različite lokacije dostavljana pomoć u hrani, odjeći, higijenskim potrepštinama, pokrivačima, grijalicama, agregatima za struju i građevinskom materijalu; donirano je, postavljeno i kompletno opremljeno 19 novih kontejnera za stanovanje; održano je 7 velikih radnih akcija subotom gdje su skupine volontera radile na 30 različitiih lokacija na poslovima raščišćavanja ruševina, pokrivanja krovova i obavljale manje građevinske radove; donirano je 56 dimnjaka te se pomaže u postavljanju.

Naši su timovi i dalje svakodnevno na terenu u Petrinji, Glini i okolnim selima gdje prema potrebi pomažu na različite načine.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher