Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Započele pripreme za Seoul

Zagreb, 26. rujna 2013. (IBA) – U čitaonici Biblijskog instituta u Gajevoj ulici održan je sastanak s dr. Brianom Stillerom, ambasadorom Svjetske evanđeoske alijanse (WEA).

Sastanku su pribivali predstavnici članica PEV-a te još nekih misijskih udruga i crkava. Svrha susreta bilo je upoznavanje prisutnih s radom WEA-e koja je kao krovna organizacija nacionalnih evanđeoskih alijansi njihov glas u svjetskoj svjetovnoj i religijskoj javnosti. WEA ima svoj ured i pri UN-u kako bi svojim utjecajem doprinijela, primjerice, zaštiti progonjenih kršćana u zemljama koje nisu naklonjene kršćanima ili religiji, općenito.

WEA okuplja oko 650 milijuna kršćana diljem svijeta u sedam regija sa 128 nacionalnih alijansi, a djeluje putem brojnih komisija. Detalje o radu WEA moguće je naći na njihovoj web stranici: http://www.worldea.org/

Brian
dr. Brian Stiller

U svom je uvodnom izlaganju dr. Stiller naznačio četiri glavna trenda današnjeg svijeta: To je vrijeme rastuće vjere (religioznosti), vrijeme djelovanja Duha, nacionalnih vođa te rastuća svijest o nužnosti javnog angažmana kršćana.

Za listopad 2014. u Seoulu, u Južnoj Koreji zakazana je Skupština WEA-e. Održava se svakih šest godina kad se bira međunarodna direkcija WEA-e. Ovim su susretom započele i pripreme PEV-a kako bi sljedeće godine i hrvatsko izaslanstvo doprinijelo kako radu WEA-e tako i prenjelo duh zajedništva svjetske evanđeoske obitelji na našu evanđeosku scenu.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher