Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Zajedništvo i partnerstvo

Vinkovci, 3. ožujka, 2019. u Pastoralnom centru Crkve Božje u RH organizirano je zajedničko bogoslužje na kojem je po prvi put sudjelovao i tim Crkve Isusa iz Nazareta, Zagreb. Ta je zajednica vjernika već niz godina uključena u različite razine socijalnih aktivnosti u gradu Zagrebu, osobito u osjetljivom radu s migrantima. Ustrajno rade na njihovoj rehabilitaciji i socijalizaciji u hrvatskom društvu.
.
U potrazi za partnerima koji bi im dali snažniju institucijsku potporu, nakon dobre suradnje s molitvenom zajednicom „Ustani i hodaj“ koju u Zagrebu u Amruševoj 11 organizira Crkva Božja, zamolili su zajedništvo organizacijskog oblika u Crkvi Božjoj u RH.
.
Na nedjeljnom bogoslužju, njihovim je voditeljima Davidu i Betsy Scott, nadglednik Crkve Božje u RH, Matej Lazar Kovačević, uručio rješenje Ministarstva uprave Republike Hrvatske kojim se odobrava upis organizacijskog oblika Crkve Božje u RH pod nazivom Crkvena općina Isusa iz Nazareta Zagreb.
.
Nadglednik Kovačević je naglasio da težiti suradništvu u zajednici vjernika, nije jedna od opcija za koju bismo se mi opredijelili ili ne, zajedništvo i partnerstvo su nužnost življenja unutar Kraljevstva Božjeg, u pripadnosti istom Gospodinu i Spasitelju s ciljem da bi svijet vjerovao!U ime tima iz Zagreba, zahvalnost Gospodinu na blagoslovu duhovne i organizacijske potvrde zajedništva, izrazila je prof. Dalia Matijević, član starješinstva crkve u Zagrebu.
.
Bogoslužje je zaključeno molitvom u kojoj su sudjelovali nadglednik u miru Josip Jendričko, pastor crkve u Vinkovcima, David Hvala i mr. sc. David Kovačević, đakon Crkve Božje u RH i voditelj zagrebačke molitvene zajednice „Ustani i hodaj“.
.
Naše prilike jesu izazov da po zajedništvu budemo sredstvo naviještanja i predstavljanja Krista/Kraljevstva Božjeg društvu u kome živimo. Planovi,  programi i ljudi ne traju dugo ali nakane Božje traju.
.
S molitvom smo podignutom Gospodinu da nastavimo zajedno promišljati i činiti u skladu volje/svrhe koju On ima za korist Njegova kraljevstva a na dobrobit društvu u Hrvatskoj.
.
03/19 Ivan Kovačević
.
(preuzeto od crkvabozja.hr)

  

   

 

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher