Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Zajednički Dan molitve

Osijek, 16. svibnja 2015.  – U Osijeku je održano zajedničko okupljanje kršćana raznih crkvenih pozadina u “Sinagogi” – EPC Radosna vijest. Sastanak je otvorio brat Damir Špoljarić, predsjednik EPC u Hrvatskoj uvodnom porukom o bogatstvu u našoj različitosti i pozivu da razlike premostimo dok tražimo jednodušnost u molitvi za našu zemlju.

Slavljenje je vodio tim iz Riječi Života iz Osijeka, a nakon toga je brat Damir Alić Šićko, predsjednik Saveza crkava Riječi Života nadahnuto propovijedao o nužnosti žarke molitve i jednodušnosti te načelima kolektivne molitve. Postavljen je time temelj za snažnu molitvu koja je trajala gotovo do 13 h.

Tada je uslijedila kratka pauza i novi sastanak u tzv. crvenoj dvorani VETU-a. Okupljene je pozdravio brat Peter Kuzmič, dekan Visokog učilišta. Kao temelj za sljedeću dionicu molitve iznio je poruku o Otkopavanju starih bunara tj. otkupljenju i obnovi svega što je prethodna generacija postigla za Kraljevstvo (“nadogradnja” umjesto uvijek “novogradnja”), o potrebi okretanja srca različitih generacija i slozi oko promicanja Kraljevstva i o kamenu na studencu koji mogu ukloniti samo svi pastriri zajedno. U sklopu tog sastanka molili smo za Osijek, Slavoniju i Baranju te za sve resurse, uključujući i VETU da dožive Božju obnovu i novi val Božjeg pohođenja. U molitvi su nas vodili na kraju braća David Kovačević iz Crkve Božje, kao pripadnik mlade generacije i Peter Kuzmič kao pripadnik starije generacije.

Tijekom pauze održan je zajednički ručak, a nakon njega završni sastanak. Slavljenje je vodio Oliver Buljat, a tim je bio sastavljen iz kršćana iz različitih crkava i dijelova RH. U Gospodnjoj večeri vodio nas je brat Ivan Tešić, kao predstavnik Kristovih crkava, a izvrsnu poruku smo slušali od brata Darka Mikulića, kao predstavnika baptističkih crkava. Slika umornog i klonulog Mojsija na brdu i Jošue u dolini bila je temelj da u molitvi dižemo ruke jedni drugima kao što su to učinili Aron i Hur, a da se oslonimo uvijek na Vječnu Stijenu – Isusa Krista.

Nakon toga tako smo i molili za sve crkve i crkvene pokrete u Hrvatskoj.

Završna poruka kao odgovor i potvrda našim molitvama došla je kroz Pismo preko sestre Marice Tutić:

Odatle se preseli pa iskopa drugi bunar. Zbog njega se nisu svađali, pa ga nazove imenom Rehobot i protumači: “Jer nam je Jahve dao prostor da se na zemlji umnožimo.”

Neka nam se Isus smiluje da otkopamo i nove svježe bunare Božje žive vode oko kojih se nećemo svađati već ćemo se umnožiti i proširiti područje našeg djelovanja.

Tijekom molitve za vlasti bili smo ohrabreni informacijom da se veće neko vrijeme na zajedničko proučavanje Biblije, diskusiju, molitvu i neformalno druženje okuplja određeni broj saborskih zastupnika iz različitih stranaka. Neka Gospodin to umnoži!

Jasmin Avdagić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher