Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Predsjednik RH Ivo Josipović na Božićnom bogoslužju zagrebačkih EPC

Zagreb 25. prosinca 2013. – Zajednička božićna služba Evanđeoskih pentenostnih crkvi (EPC) grada Zagreba, EPC Jelenovac, EPC Radosna vijest, EPC Zajednica Kristovih učenika i EPC Stijena spasenja, održana je u EPC Stijena spasenja. Nakon uvodnog pozdrava pastora EPC Stijena spasenja Ratka Medana, poruku je uputio pastor EPC Zajednica Kristovih učenika Ivan Kovačević, koji je, čitajući tekstove iz novozavjetnih knjiga Evanđelje po Ivanu 1,14 te poslanica Galaćanima 4,4-5 i Filipljanima 2,6-8 naglasio, između ostalog, kako kršćanstvo  ne nosi u sebi poruke nade i radosti, jer ono treba biti samo po sebi nada i radost.

Tijekom božićne službe crkvu je posjetio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom  Tatjanom Josipović i svojim savjetnicima Ankicom Marinović, savjetnicom za znanost, visoko obrazovnje i vjerske zajednice, Sašom Perkovićem, savjetnikom za nacionalnu sigurnost, Tamarom Obradović Mazal, savjetnicom za gospodarstvo i sektorske politike EU i Stephanom Nikolom Bartulicom, povjerenikom za vjerske zajednice.

Predsjednik Josipović je uputio vjernicima čestitku u povodu Božića te im je zaželio svako dobro i neka mir bude među ljudima. Naglasio je kako Božić nosi poruku  univerzalne naravi, jer je to poruka zajedništva, suradnje, mira, ljubavi, tolerancije i  razumijevanja.

Akademski dekan Biblijskog institut Zagreb Stanko Jambrek istaknuo je kako im je iznimna čast u njihovoj sredini ugostiti cijenjene goste,  predsjednika Josipovića sa suprugom i suradnicima. Poruku je počeo čitanjem teksta iz Poslanice Kološanima 1:15-23 te je istaknuo kako je Isus Krist slika nevidljivoga Boga, prvorođeni prije svakoga stvorenja, u njemu je sve stvoreno, što god je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva, bilo poglavarstva, bilo vlasti. Sve postoji po njemu i za njega je stvoreno. A On je prije svega i sve postoji u Njemu.

Govoreći o EPC u Hrvatskoj, naglasio je kako propovijedaju Evanđelje i žive duhovni život u sili Duha Svetoga i to je sila koja mijenja pojedinca, obitelji, brakove, zajednice. Istaknuo je da je važno živjeti i navještati Evanđelje, koje mijenja osobu i društvo na bolje.

Predsjedniku Josipoviću Jambrek je darovao Bibliju i knjigu “Reformacija u hrvatskim zemljama u europskom kontekstu”, a njegovoj supruzi Tatjani košaru s domaćim proizvodima. Predsjednik Josipović Crkvi je za Božić donio svijećnjake.

Na kraju bogoslužja akademski dekan Stanko Jambrek je predvodio molitvu za predsjednika Josipovića i njegovu suprugu, te za vlasti u Republici Hrvatskoj.

Tijekom božićne službe slavljenje Gospodina predvodio je glazbeni tim vjernika zagrebačkih EPC-a (bubnjevi  Marko Rojšek, gitara Branimir Malek, bas gitara Daniel Jambrek, vokali Barbara i Karla Rinčić i klavijature David Topić), a nakon božićne službe nastavljeno je druženje uz domjenak u prostorijama crkve.

Pripremio: Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher