Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

WEA se raduje oslobađanju Meriam Ibrahim i dalje moli za progonjene

(Foto: also11.wordpress.com)

New York, NY – 23. lipanj 2014

Svjetska evanđeoska alijansa (WEA) raduje se oslobađanju Meriam Yahia Ibrahim koja je bila zatočena u Sudanu od sredine svibnja. Lažno je optužena za otpadništvo i preljubu te je s djetetom i novorođenčetom držana u zatočeništvu tjednima, što je svijet u nevjerici gledao.

“Zahvalni smo što je Bog odgovorio na molitve mnogih i radujemo se s obitelji, koja će sada biti zajedno”, rekao je dr. Geoff Tunnicliffe, tajnik WEA. “Razočaravajuće je što je bila optužena i osuđena na smrt samo zato što je kršćanka.”

Osuđena je na smrt vješanjem jer se obratila s islama na kršćanstvo te su tražili da se u roku od tri dana odrekne svoje vjere, unatoč tome što je odrasla kao kršćanka i udala se za muža kršćanina. Meriamin je otac, sudanski musliman, napustio dom kad je imala 6 godina, pa ju je majka Etiopljanka, etiopska pravoslavka, odgajala kao kršćanku. Međutim, prema sudanskom islamskom zakonu, ona je i dalje bila muslimanka, jer je imala oca muslimana, a njezin odnos sa suprugom se smatra “nezakonitim”, jer je on kršćanin.

Mediji i razne grupe za zaštitu ljudskih prava osudili su presudu i kaznu zatvorom za ženu koja je bila osam mjeseci truda i nakon poroda brinula se u zatvoru i za svog 18-mjesečnog sina.

“Cijenimo svjetsku medijsku pozornost ovom slučaju i zahvalni smo na mnogim zagovornicima u svijetu i Sudanu koji su govorili o povredi temeljnih ljudskih prava”, rekao je dr. Tunnicliffe. “Mi i dalje molimo i zastupamo više tisuća vjernika u svijetu koji su u opasnosti samo zato što su kršćani.”

“Ima mnogo onih koji su progonjeni, pa čak i ubijani zbog svoje vjere u Krista bez da je itko ikada čuo njihovu priču,” istaknuo je dr. Tunnicliffe, dodajući “pozivamo vlasti da poštuju slobodu vjere koja je bitna za zdravlje društva, mir i blagostanje.”

Vidi također OVDJE

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher