Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

WEA poziva na nastavak molitve za kršćane i ostale na Bliskom istoku

U tjednu u kojem su mnogi kršćani na Bliskom istoku slavili Božić po istočnom kalendaru i dok se nastavlja patnja mnogih u Siriji, Svjetska evanđeoska alijansa ( WEA ) podsjeća na nedavne izjave jordanskog princa Ghazija i princa Charlesa iz Velike Britanije o posebnom položaju kršćana na Bliskom istoku u cjelini.

WEA je zahvalna na izraženoj brizi kraljevskih obitelji iz Jordana i Velike Britanije za kršćane u regiji i poziva kršćane diljem svijeta na daljnju molitvu za sve narode u regiji – uključujući i kršćane.

‘Po cijelom Bliskom Istoku kršćani daju velik doprinos dobrobiti svojih naroda, služeći svojim sugrađanima na bezbroj načina. Nažalost, kao što britanski princ Charles i jordanski princ Ghazi ističu, suočeni smo s jakim dokazom da ekstremisti nanose štetu stoljećima građenog mirnog suživota i međusobnog uvažavanja’, rekao je Gordon Showell – Rogers, pomoćni tajnik WEA-e.

Princ Charles reče: ‘Dosegli smo krizni trenutak kad, oni koji u tome vide svoj interes, ubrzano ruše izgrađene mostove. To se postiže putem zastrašivanja, lažnih optužbi i organiziranog progona, u što su, u ovom trenutku, uključene i kršćanske zajednice na Bliskom Istoku.’

WEA poziva kršćane širom svijeta na trajnu molitvu za svoju braću i sestre u Kristu, i za sve ljude u regiji. Poziva također sve ljude dobre volje u regiji da zajednički rade na dobrobiti svih građana svojih zemalja.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher