Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

WEA i EEA pozivaju na molitvu za mir u Ukrajini

Svjetski evanđeoski savez (WEA), zajedno s Europskim evanđeoskim savezom (EEA), poziva na molitve za mir između Ukrajine i Rusije usred rastućih napetosti.

Biskup dr. Thomas Schirrmacher, glavni tajnik WEA-e, je istaknuo kako je WEA vrlo zabrinuta zbog moguće eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine. “Pridružujemo se našoj braći i sestrama u obje zemlje pozivajući našu globalnu zajednicu da se moli za mir i pomirenje u regiji.”

“Na granici između dviju zemalja postoje napetosti od 2014., ali postoji značajan rizik da bi bilo kakav rat mogao privući druge nacije i države. Stoga se ne molimo samo za trenutnu deeskalaciju, već i za trajni mir i obnovu odnosa s poštovanjem između Rusije i Ukrajine, kao i šire regije i još šire”, komentirao je Schirrmacher.

Evanđeoski kršćani u oba naroda mole i poste za okončanje višegodišnjeg sukoba koji je koštao tisuće života i unio atmosferu tjeskobe i stresa među širu populaciju. Zabrinuti su zbog sve napetije retorike, ali i dalje se nadaju da se pogoršanje situacije može izbjeći. U izrazu jedinstva koje nadilazi nacionalnosti i politike, ruski i ukrajinski vjernici također se redovito mole jedni za druge.

Komentirajući nastavak situacije, Thomas Bucher, glavni tajnik EEA, rekao je da su “i Rusija i Ukrajina suverene nacije, koje imaju pravo živjeti bez straha od napada, ali također imaju dužnost živjeti u miru kao susjedi. S obzirom na politička i vojna događanja posljednjih nekoliko godina, svaka strana može drugu stranu doživljavati kao prijetnju, ali nema apsolutno nikakvog opravdanja da ruska vlada nastavi svoje miješanje u istočnoj Ukrajini ili čak započne invaziju.

Bucher ističe da prava nada sada leži u onima koji će podići svoj glas za izgradnju mira. “Moramo se moliti za mirotvorce i zagovornike istine da glasno govore i u Rusiji, Ukrajini i na autonomnim teritorijima”, kaže on.

Kao priopćenje za javnost ovo je prvi put objavljeno na Svjetskom evanđeoskom savezu.

(Izvor: https://www.europeanea.org/wea-and-european-evangelical-alliance-call-for-prayer-for-peace-in-ukraine/)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher