Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

WEA i EEA pozivaju na molitvu za pomirenje u regiji i izražavaju žaljenje zbog gubitka života pri padu malezijskog zrakoplova

(Foto: www.europeanea.org)

New York, 17. srpnja 2014.

Svjetska evanđeoska alijansa (WEA) izražava žaljenje zbog tragičnog gubitka života pri padu malezijskog zrakoplova u blizini ukrajinsko – ruske granice. “Izražavamo našu sućut svim obiteljima i prijateljima koji su izgubili voljene,” kaže dr. Geoff Tunnicliffe, tajnik WEA-e.

Iako točan razlog pada zrakoplova još nije razjašnjen, čini se da je riječ o neprijateljskom činu počinjen od strane ljudi koji podržavaju sukob u regiji. Ako se to pokaže točnim, WEA oštro osuđuje takvo nasilničko djelovanje protiv nevinih civila koji nisu angažirani u sukobu.

“Pozivam sve naše obitelji na molitvu za one koji su izgubili obitelji ili prijatelje, kao rezultat te tragedije,” istaknuo je Dr. Tunnicliffe. “Obnavljamo naš poziv na molitvu za Ukrajinu i sukob u regiji, da se pronađe mirno i trajno rješenje.”

“Ova situacija je podsjetnik da svi moraju raditi zajedno na promicanju mirnog pristupa rješavanju sukoba bez obzira na to koliko je komplicirano”, dodao je, i rekao: “WEA kroz svoju globalnu obitelj želi biti zagovornikom i sudionikom gradnje mira i pomirenja među svim ljudima.”

http://www.europeanea.org/index.php/wea-eea-grieve-loss-life-malaysian-airline-crash-calls-prayer-reconciliation-region/

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher