Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Vukovar – Iz Doline suza u Dolinu blagoslova

 

Vukovar 15. lipnja 2013. – U emisiji HRT-a Duhovni izazovi, 15. lipnja 2013. godine, emitirana je reportaža o crkvama evanđeoske denominacije Crkvi Božjoj Vukovar i Kristovoj crkvi Vukovar, koje nastoje svojim aktivnostima izgrađivati sretniji suživot u Vukovaru. Tako dva puta tjedno održavaju zajednička bogoslužja i čitanja Biblije te jednom mjesečno poetsko-glazbene susrete pod nazivom Dolina blagoslova.

Matej Lazar Kovačević, biskup Crkve Božje u Republlici Hrvatskoj naglasio je, između ostalog, kako se tim susretima nastoji prenositi poruka mira i ljubavi, jer su još uvijek sviježi tragovi patnji. Ali moguća je snagom Evanđelja transformacija u ljudima, rekao je Kovačević.

Projekt Dolina blagoslova pokrenuta je da prenosi kroz glazbu i poeziju poruke prihvaćanja i suživota, istaknuo je Vladimir Pšenko iz Kristove crkve Vukovar, dodajući kako se od grada Vukovara želi stvoriti grad gdje će se pružiti ruka dobrodošlice i obrisati mnoge prolivene suze.

Ovim aktivnostima nastoji se povezati mlade i osnažiti zajedničku suradnju, kazao je David Kovačević, dok je Renata Pšenko naglasila kako se zajedničkim projektom Programom za djecu i mlade nastoji pomagati djeci mješanih nacionalnosti posebno u savladavanju nastavnog programa.

Više možete vidjeti na http://youtu.be/x18J2KKfVao

.

Za pev.com.hr pripremio Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher