Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

“Vjeronauk i vjeroučitelji kao partneri lokalne crkve u pastoralu obitelji”

Zagreb, 20. rujna 2014. – U organizaciji Saveza baptističkih crkava Republike Hrvatske (SBC RH) i Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH) u prostorijama Baptističke crkve Zagreb održan je jesenski vjeroučiteljski skup za vjeroučitelje baptističkog i evanđeosko-pentekostnog vjeronauka. Naziv seminara bio jeVjeronauk i vjeroučitelji kao partneri lokalne crkve u pastoralu obitelji.

Na skupu je sudjelovalo 60-tak vjeroučiteljica i vjeroučitelja iz crkvi reformacijske baštine: Saveza baptističkih crkvi, Evanđeoskih pentekostnih crkvi, Kristovih crkvi, Crkve Božje, Kristove pentekostne crkve.

Nakon uvodnih riječi i molitve Svjetlane Mraz, koordinatorice rada s mladima u SBC u RH, pozdravne riječi je uputio predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje Tomislav Tomasić, viši savjetnik za vjeronauk, koji je naglasio važnost partnerskih odnosa između vjeroučitelja i roditelja u provedbi odgoja i obrazovanja djece.

Predavanje je održala doc. dr.sc. Ksenija Magda, koja je govorila o ulozi vjeronauka u crkvi, kao i praksi vjeronauka u životu pojedinca, obitelji i crkve. Posebno je istaknula, između ostalog, evangelizacijski smisao u radu s djecom, važnost vjeronauka kao jedne od okosnica u pastorali obitelji te važnosti suradnje vjeroučitelja i pastoralne službe u radu s obiteljima na kršćanskom rastu i evangeliziranju.

U drugom dijelu skupa Timothy-Ivan Špičak, dipl. vjeroučitelj vodio je radionicu Planiranje i programiranje, gdje je naglasio potrebu vođenja kalendara školske godine, dnevnika rada, dnevnika vrednovanja učenika, dnevnika roditeljskih sastanaka i ostalih dokumenata koji su potrebni vjeroučiteljima u provedbi plana i programa vjeronauka. Posebno je istaknuo važnost izrade planova rada  godišnjih, mjesečnih i za svaki sat vjeronauka, te koje su obveze vjeroučitelja na početku školske godine.

U uvodnom dijelu skupa slavljenje Gospodina vodio je glazbeni tim Baptističke crkve Zagreb, dok je za potrebne materijale za vjeronauk kao i informacije o njihovoj nabavci bila odgovorna Stela Juriček iz Društva prijatelja Biblije.

Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher