Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Vjerom započnite Novu godinu

Novogodišnja poruka Glavnog tajnika WEA

S vjerom u Boga pozdravljamo novu, 2018. godinu, posred izazova, neizvjesnosti i problema koji su pred nama. Možemo pokloniti svoje povjerenje riječima ohrabrenja koje je prorok Izaija govorio Izraelskom narodu. Izaija 54: 1-17 nam govori da možemo imati dobru budućnost. Trebali bismo:

1. Zaboraviti naše prošle promašaje (usp. 1-4). Unatoč njihovoj neplodnosti i udovištvu, Izrael je pozvan protezati se, proširi, produlji i ojačati kako bi ostvario Božji plan rasta. Poput Izraela, ne bismo trebali dopustiti da naša prošlost, neuspjesi i trenutni problemi ometaju naš napredak.

2. Odgovarajuća Božja moć (usp. 5-6). Bog je opisan kao Stvoritelj, Gospodin Svemogući, Sveti, Otkupitelj i Bog cijele zemlje. On je Bog ogromne moći i izobilne milosti. Ništa nije nemoguće s Njim.

3. Pozovite se na Božja obećanja (usp. 7-10). Naš milosrdni Bog koji drži savez obećao je da, iako će se planine potresti, Njegova neprekidna ljubav neće biti potresena. Njegovo Savez mira s nama neće biti dokinut.

4. Pouzdajte se u Božji plan (usp. 11-14). Ljude koji su jednom bili pogođeni i uništeni čeka slavna budućnost. Stanovat će na mjestu ljepote, mira i pravednosti.

5. Držite se Božje zaštite (usp. 16-17). Nikome neće biti dopušteno poraziti Božji narod. Bog je taj koji kontrolira Izraelove neprijatelje. Ni jedno oružje protiv Božjeg naroda neće uspjeti. Stoga, tko god ih napada, na kraju će biti poražen.

Bez obzira na poteškoće uznemirujuće, obeshrabrujuće neizvjesnosti i zastrašujuće izazove koje ova Nova godina može donijeti, uvjereni smo da imamo dobru budućnost dok vjerom gledamo na Boga!

Biskup Efraim Tendero
Glavni tajnik Svjetskog evanđeoskog saveza

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher