Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Više od doručka

Karlovac, 30. studeni 2013. – U restoranu Kristal održan je prvi Doručak za žene u Karlovcu u zajedničkoj organizaciji karlovačkih crkvi, Baptističke crkve i Evanđeoske pentekostne crkve Milost i Istina. U opuštenoj atmosferi i ukusnom doručku, te uz kavu i čaj žene su se mogle družiti, popričati s prijateljicom, upoznati nekoga novoga, ali i čuti nešto zanimljivo iz predavanja na temu iz psihologije. Doručku je prisustvovalo 120 žena.

Uvodnu riječ dala je Melanija Ružička pročitavši psalam 23. Zabavni dio programa vodile su Irena Kovačić i Ivančica Bunčić koje su vodile tombolu i dijelile darove sudionicama programa. Tako su se među prisutnima tražile žene koje u torbi nose iglu i konac ili sliku svekrve, a tražile su se i najmlađa i najstarija sudionica. Najsretnije sudionice kući su kao poklon odnijele knjige „Vatrena srca” i „Iscjeljenje slomljenog srca”, ali i poklon bonove za frizuru u salonima „Merlinka” i „Keti” i poklon bon za uljepšavanje u parfemeriji „Luna Blue”.

Glazbeni prilog dale su Lana Klokočki, Matea Ružička, Tena i Ivančica Bunčić s prekrasnim duhovnim pjesmama „Do nakraj zemlje”, „Stvoritelju neba” i „Tko sam ja?”. Svoju životnu priču, svoje obraćenje i stvarnost Krista u njezinom životu s prisutnima je podijelila Irena Baždar, naglasivši kako su sve žene Krisu jednako vrijedne. „Ako napravite iskorak prema Bogu, Bog će potrčati prema vama” – poručila je Baždar.

Kršćanski nadahnutu poruku iz područja psihologije „Kad pogledam u ogledalo vidim…” govorila je Vesna Brezović iz Duga Rese. Vesna Brezović pokušala je odgovoriti na pitanje koje si često postavljamo a koje glasi: „Tko sam ja?” Odgovor na pitanje ovisi o mentalnoj slici koju imamo o sebi, a koja je nastala pod utjecajem životnih iskustava i kao odraz ponašanja drugih prema nama. Razmatrali smo pojmove samopoštovanje, samopouzdanje, slobodna volja i prihvaćanje sebe. „Prihvaćanje sebe je put ka promjeni na bolje jer mijenjati možemo samo ono što jesmo. Bog je taj koji nas prihvaća kakvi jesmo, ali onda kada Mu dođemo, kada osjetimo i spoznamo potrebu za promjenom. Bog nas prihvaća i ljubi bezuvjetno. I mijenja naša bića kada mu dozvolimo” – poručila je Brezović prisutnim ženama.

Tena Bunčić govorila je humanitarnoj akciji „Leona Lavica” koju je pokrenula Udruga građana za obrazovanje i promicanje u kulturi i umjetnosti “Shalom”. Trogodišnja karlovačka djevojčica Leona Mihalić koja boluje od maligne parcijalne migrirajuće epilepsije treba specijalna dječja invalidska kolica, krevet i madrac pa ako ste u mogućnosti i želite pomoći svojim prilogom pozivamo Vas da uplatite na broj žiro računa Reiffeisen banke HR2424840081500189113.

Prilog je imala i Darina Gašić koja je pročitala svoju pjesmu „Na izvoru”. Matea Ružička i Ines Salopek izvele su prekrasnu pjesmu „Ja, vjerujem” s kojom je zaključen program Doručka.

(preuzeto od www.baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher