Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Ususret Božiću – Adventski susret evanđeoskih crkava grada Zagreba

 

Zagreb, 01. prosinca 2018.

Dana 01. prosinca 2018. godine u Velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske „Zvonimir“ održan je Adventski susret evanđeoskih crkava grada Zagreba pod naslovom „Ususret Božiću“, koji su organizirale zagrebačke evanđeoske crkve: Baptističke crkve: Dubrava, Dugo Selo, Malešnica, Zagreb-Centar, Evanđeoske pentekostne crkve: Jelenovac, Novi Savez, Novi Zagreb, Radosna vijest, Raskrižje, Stijena spasenja, Crkva Božja u RH, Zagreb, Kristova crkva, Zagreb, IST Grupa , Transformer i Kršćanski centar Agape.

Ova služba je plod zajedničke inicijative zagrebačkih evanđeoskih crkava, „Zajedno za Krista“, koje  svjedoče o vrhovnom autoritetu Svetoga Pisma, o Isusu Kristu kao jedinom Spasitelju grešnog čovječanstva, o osobnom pokajanju, obraćenju i opravdanju vjerom u Isusa Krista, o božanstvu, darovima i plodovima Duha Svetoga, o navještanju Evanđelja milosti Božje svim ljudima te o važnosti kršćanske zajednice za duhovnu skrb, zajedništvo i rast.

U glazbenom dijelu sudjelovao je Udruženi zbor evanđeoskih crkava grada Zagreba, uz Dječji zbor i pratnju Tima za slavljenje.

Nakon uvodne pjesme, koju je vodio Udruženi zbor „Svet je Gospod Bog“ i uvodne riječi br. Deana Tomića, zbor je vodio slavljenje, uz pratnju  Tima za slavljenje, te je izveo pjesme „Kraljevstvo“, „Princ mira“, „Ti, Svjetlo svijeta“ i „Jedno je ime dano svima“.

U propovijedi je pastor Baptističke crkve Zagreb-Centar Ivica Horvat, između ostalog, naglasio kakav je danas odnos prema rođenom Isusu Kristu, je li još samo mala beba, ili nam je postao prijatelj koji želi biti naše vodstvo u svakodnevnom životu te jesmo li spremni prihvatiti Krista kao svoj osobni put kojim nam je ići u životu, put mira, radosti i ljubavi.

Po završetku propovijedi, br. Horvat je vodio molitvu spasenja i blagoslova za sve osobe koje su u raznim potrebama.

U završnom dijelu zbor je izveo pjesmu „Ta divna milost“, te nakon molitve, koju je vodio br. Tomić, pjesme „U Kristu samo nada je“ i „Moju je tugu u ples pretvorio“.

 

Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher