Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Ustani i hodaj – potrebitima zajedno u riječi i djelu


02. prosinca 2017. održana je u Amruševoj 11 u Zagrebu predbožićna biblijska radionica naslovom „Ustani i hodaj“. Naslov i aktivnosti biblijskih radionica, koje u Zagrebu organizira Crkva Božja u RH, utemeljeno je pozivom Gospodina Isusa potrebitom čovjeku kako o tome stoji izvještaj evanđelista Luke 5,23.
.
Promišljajući otajstvo Božje ljubavi, organizacijom radionice u adventskom razdoblju Riječju i djelom se nastojalo izići u susret skupini potrebitih u Zagrebu.
.
Okupljene je pozdravio David Kovačević motivacijskim tekstom Evanđelja po Luki 5,5-25. Navedeni odjeljak je izvještaj o ljudima s margine društva, pozvanima sudjelovati u najvećem Božjem projektu, u rođenju Spasitelja i Otkupitelja, Sina Božjega.
.
Molitvu su predvodili Matej Lazar Kovačević, nadglednik Crkve Božje u RH, i Filip Grujić pomoćnik pastora zagrebačke baptističke Crkve u Radićevoj.
.
Pakete pomoći potrebitima su dijelili mladi pristigli s konferencije „Ziherica“, organizirane za mlade u baptističkoj Crkvi u Radićevoj. Važno je naglasiti posebnost ove radionice u predbožićno vrijeme po zajedničkom ispružanju potrebitima; s razine organizacije ove radionice i prikupljanja pomoći – mladi Crkve Božje, u prikupljanju i dijeljenju pomoći – okupljeni mladi s konferencije u baptističkoj Crkvi te Kristova Crkva kao domaćin prostora. Za otajstvo Božje ljubavi ap. Ivan je pisao: „U ovome se očitova ljubav Božja u nama: Bog Sina svojega posla u svijet da živimo po njemu.
.
12/17 David Kovačević
.
“Kad utihne pjesma anđela, kad nestane zvijezda s neba, kad se kraljevi kući vrate, kad pastiri stadu krenu, božićna služba počinje: Tražiti izgubljene, ozdravljati bolesne, hraniti gladne, oslobađati zatočene, donositi mir u srca ljudi.”
.
(preuzeto s crkvabozja.hr)
  
   

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher