Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Uskrsni ponedjeljak – zajedništvo mladih

Vinkovci, 28. ožujka 2016. Inicijativom sestre Marije Koprivnjak i ove godine na drugi dan Uskrsa, tematski vezano na blagdan, organizirano je i održano zajedništvo mladih u pastoralnom centru Crkve Božje. Poput dvojice na putu za Emaus, okupljeni mladi su imali ražarena srca pripremljenim izlaganjima.

Prvu temu Kako pobijediti strah?, na prikladan je način izložila Elizabeta K. Drugom temom je Miše B. predstavio oblikovanje Identiteta mladih u skladu Božje Riječi. Također smo uživali u glazbi koju je vodio domaći pastor Hvala.

Prihvatili smo da se svima nama na našim putevima pridružuje ON – Uskrsli i Živi Gospodin! On nam nastoji biti životnim suputnikom i dragocjena je spoznaja da nismo sami na proputovanju. On Gospodin nam govori i u nama zapaljuje žižak vjere.

Zato nam je valjano moliti za nas ali i za sve druge mlade: Ostani s nama Gospodine! Trebaš nam u našoj tjeskobi i brizi, Tvoja nazočnost i Tvoja riječ može nam otvarati oči da gledamo punije u zbilji, može usmjeriti korake naše na zajedničkom putu prema ostvarenju dobra, za nas pojedince ali i za društvo u cjelini. Sukladno rečenom u molitvi nas je podržao nadglednik Matej Lazar a na zaključku zajedništva kao dobri Slavonci – uživali smo u odličnom roštilju!

(29.03.2016, mr. sc. David Kovačević, đakon)

(preuzeto s www.crkvabozja.hr/)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher