Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Upute vjeroučiteljima u provedbi nastave

Poštovane vjeroučiteljice i vjeroučitelji,

Slijedom Odluke o mjerama ograničenja društvenih okupljanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine temeljem koje se, između ostalog, zabranjuje održavanje javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba, uključivo i vjerska okupljanja.

Stručni tim Baptističkog i Evanđeoskog pentekostnog vjeronauka uputio je detaljne upute vjeroučiteljima kako da provode nastavu.

Tom prigodom naglasili su kako su, kao vjernici, a još više kao vjeroučitelji, uvijek svjesni toga da ono što ispovijedaju svojim riječima i ono što poučavaju druge treba biti vidljivo u njihovim osobnim životima. U ovoj neobičnoj situaciji ima se prigoda vježbati hrabrost na poseban način. Nije hrabrost to da se odluči unatoč preporukama ili čak zabranama, okupiti malu vjeronaučnu skupinu u svom domu i održati sat vjeronauka.

Neka ta hrabrost i snaga duha bude vidljiva u tome da se ostane smiren, pun pouzdanja u Gospodina te da se svjedoči svoje povjerenje tako što će se ohrabrivati vjeroučenike i njihove obitelji potičući ih na veće zajedništvo jedni s drugima i s Gospodinom.

Danas postoje različiti suvremeni načini komunikacije koji su dostupni. Važno je biti u kontaktu sa vjeronaučnom skupinom i njihovim obiteljima!

Vjeroučiteljice i vjeroučitelji će znati koji je to najbolji način, ovisno o dobi učenika te koje su mogućnosti za komunikaciju.   

  • Komunicirati s roditeljima putem e-maila ili drugim oblikom komunikacije koji omogućuje slanje privitaka; ono što je i vjeroučiteljima i roditeljima najpraktičnije;
  • Ukoliko nemaju pristup internetu dobro je nazvati ih te iskomunicirati s roditeljima i putem telefona ili mobitela dati im upute;
  • Kreirati grupu za međusobnu komunikaciju, koristeći najbolji način za grupu, je li to whatsapp, viber, fb grupa ili nešto treće…

Važno je biti svjestan da se sve ovo ne radi samo zato što je vjeronauk školski predmet niti da se zadovolji nekakva forma.

Ovo se radi zato da se djecu i roditelje potakne na zajedničko druženje oko vjeronaučnih sadržaja koji počivaju na Riječi Božjoj.

Zato je važno kroz komunikaciju s djecom i roditeljima nastupiti iz tog uvjerenja. 

Gospodin sam neka bude izvor hrabrosti, snage, ljubav i trijeznosti!

Tim za stručne skupove

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher