Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

U Rijeci održan Fingerprint – susret mladih e-crkava Hrvatske

Rijeka, 9. listopada 2016. (IBA) – Susret mladih u Rijeci zajedničkim su snagama organizirale Baptistička, Evanđeoska pentekostna i Kristova crkva, a održavao se od petka do nedjelje, odnosno od 7. do 9. listopada u pastoralnom centru Riječ i život.

Na susret je došlo oko 150 mladih ljudi iz raznih dijelova Hrvatske, a vrhunac je bio u nedjelju, kad je održano svečano zajedničko bogoslužje triju evanđeoskih crkava koje su i omogućile ovaj događaj.

„Fingerprint – Identitet u Kristu“ bila je tema susreta, a u nju je uveo govornik Stojan Gajicki, propovjednik i autor nekoliko kršćanskih knjiga koji je na konferenciju došao iz Švedske. Govornik je istaknuo da Bog ne klonira ljude, On stvara svakoga s jedinstvenom i originalnom osobnošću i zato mladi moraju vjerovati da su dobra i korisna sirovina koju je sam Bog stvorio takvom kakva jest i koju On želi iskoristiti. Također, sudionici su bili pozvani da simbolički potvrde svoj identitet u Kristu ostavljajući otisak svog prsta na križu. Gajicki je služio trima propovjedima: u subotu ujutro i navečer te na svečanom bogoslužju u nedjelju. Najviše je sudionika u razgovorima na kraju konferencije izjavilo kako ih se upravo govornik najviše dojmio, a mnogima je njegovo ime bilo i motiv da dođu na samu konferenciju.

Neodvojivo od Riječi bilo je slavljenje koje je vodio RiStream bend na čelu s Ivanom Špoljarićem. Slušaoce je dojmio novi zvuk i interpretacije pjesama, ali i način na koji slave jer, kako kažu, vidi se da proživljavaju ono što pjevaju.

Seminar o seksualnosti održan je u subotnjem poslijepodnevnom terminu. Hrvoje Malović iz udruge Fokus pogledao je na seksualnost s biblijske, znanstvene, društvene, ali i iz perspektive vlastitog iskustva. Slušaoci su kasnije poručili da se o dotičnoj temi treba češće i slobodnije govoriti u crkvama jer su mnoge greške učinjene iz neznanja.

Igre su bile zadužene za razbijanje leda među skupljenima. Tako je Ruben Sečen poveo u igranju binga, pantomime i ostalih igara koje su opustile i nasmijale publiku. Prisutni su također bili podijeljeni u male skupine kako bi se unutar njih mladi međusobno bolje upoznali, ali i odradili zadatak. Naime, svaka je skupina trebala sastaviti pismo vanzemaljcu koji nije upućen u pitanja vjere, Krista, Crkve ili sličnog i objasniti mu zašto oni vjeruju u Isusa.

U slobodno vrijeme bilo je organizirano razgledavanje grada Rijeke, a sudionici konferencije bili su pozvani i u Zvuk tišine, interaktivnu sobu za molitvu.

O organizaciji i atmosferi svi imaju samo riječi hvale, a na pitanje bi li što promijenili, mladi na konferenciji odmahuju glavama i svi sa smiješkom poručuju: „Vidimo se na sljedećoj konferenciji u Rijeci!“

30280222495_9148c25f4e_k

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher