Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

U Tallinnu održana Konferencija “Hope for Europe”

 

8-13. listopada 2018. Tallinn, Estonija

S naglaskom na “crkvene granice”, Europski evanđeoski savez (EEA) zaključio je treću konferenciju “Hope for Europe” u Tallinnu u Estoniji. Dr. Johannes Reimer iz Svjetskog evanđeoskog saveza izazvao je sudionike da gledaju izvan rastućih i uspostavljenih granica u političkoj, kulturnoj i evanđeoskoj sferi, živeći prema pozivu i primjeru Isusa Krista.

Tijekom petodnevne konferencije, 370 sudionika iz 37 europskih zemalja sudjelovali su kroz različite sadržaje u primjerima onoga što znači živjeti u jedinstvu kroz različitosti. Iz Hrvatske su na konferenciji sudjelovali Damir Špoljarić, predsjednik Evanđeoske pentekostne crkve u RH i Toma Magda, predsjednik Saveza baptističkih crkava u RH.

Jedinstvo u različitosti se moglo praktično vidjeti na konferenciji kroz mnoštvo seminara, radioncia, izložbi, štandova s literaturom, gdje su različiti pojedinci, mreže, asocijacije i institucije pokazali kako slijede istu viziju – želju da kroz suradnju utječu na društvo u kojem žive ali i na svijet kakvog danas poznajemo, te donesu toliko potrebnu nadu. Jedinstvo u različitsti je ujedno i izazov: kako evanđeoski savezi i usmjerene misijske mreže mogu prevladati svoje ‘granice’ u postizanju zajedničkog cilja u Europi?

Osim stručnih predavača, uživali smo u doprinosu glazbenih i likovnih umjetnika koji su svaki dan obogaćivali program pjesmama, video prezentacijama i slikanjem. Bila je ovo izvanredna prigoda za nova prijateljstva, partnerstva, razmjenu iskustava, dogovore o novim projektima, i sl.

Više na možete pročitati na http://www.europeanea.org/index.php/european-evangelical-alliance-concludes-hope-for-europe-conference/

Izvor: EEA i Toma Magda

(za pev.com.hr. pripremio Robert Bogešić)

 

Voditelji mreža podijelili su inspiraciju i nove ideje
Rev Dr Frank Hinkelmann | EEA President
Dr Johannes Reimer

 

 

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher