Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

U Čakovcu održana trodnevna evangelizacijska konferencija

Čakovec 19. rujna 2021. (IBA) – Jedanaesta je godina od kada BC Betanija u jesen za slušatelje radio emisija ‘Sola Gratia’, ali i za ostale žitelje Čakovca i Međimurja organizira trodnevne evangelizacijske konferencije. Ove godine tematsko pitanje glasilo je ‘Ima li života nakon smrti?’ 

U petak i subotu navečer gost, pastor BC Novi Travnik Aleksandar Trajkovski, prateći život Lazara i bogataša nakon fizičke smrti kroz Evanđelje po Luki i 1. poslanicu Solunjanima, jasno je odgovorio istinom  da su s druge strane samo dvije strane, te da svakog čovjeka nakon fizičke smrti čeka blaženstvo ili muka. 

Treću večer cijelu konferenciju zaključio je pastor BC Betanija Čakovec dr. Damir Pintarić odgovorivši na pitanje ‘Ima li života prije smrti?’. Nakon raščlanjivanja i definiranja smrti i života, pastor Pintarić naglasio je ‘da život dolazi iz unutarnjeg obilja Živoga, Životvorca, Apsoluta, Logosa, samoga Boga bez kojeg nema života’. Budući da život dolazi od Onoga koji je Život,  život se do kraja ne može ni razumjeti ni objasniti. Da bi osoba razumjela razliku između biološkog i duhovnog života, da bi osoba razumjela razliku između preživljavanja, životarenja, života i života u izobilju, ona se mora nanovoroditi, ona mora prvo život doživjeti kako bi ga mogla živjeti.

U prepunoj dvorani uz pjevanje himne evangelizacije, svaku večer Bog se proslavio kroz zajedničko štovanje kroz pjesmu,  doprinos djece i mladih, te doprinos pjevačkog zbora BC Betanija.

Cijeli program možete pregledati ovdje ili ovdje

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher