Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Tragična smrt pastora Čvorovića

Pastor Crkve Božje u Beloj Crkvi (Srbija), Miroslav Čvorović poginuo je u noći s četvrtka na petak. Vozio je prema svojoj kući vraćajući se iz posjete bratu u Zemunu. Stao je u nastojanju da pomogne ljudima koji su pokušavali izvući automobil iz jarka. Nije znao da su to ubojice koje su malo prije toga ubili taksistu čijim su automobilom pokušavali pobjeći. Ubivši i pastora Miroslava, uzimaju njegov automobil i bježe. Želja da pomogne stajala ga je života, ali to je bio on.

Pastor Čvorović je rođen je 1. veljače 1976. godine. Odrastao je na beogradskim ulicama bez roditelja. 1995. ‘slučajno’ dolazi do kršćanskog kluba Crkve Božje u gradu i tu čuje za Isusa. Bog mu postaje otac koga nema, a crkva porodica. Uvijek pozitivan, uvijek spreman da ohrabri čak i kada je njemu bilo najteže. Kako nije završio srednju školu, Miroslav Radanović, biskup Crkve Božje u Srbiji prima ga k sebi i pomaže mu u školovanju i paralelno s tim poučava ga propovijedanju. Sa suprugom Asenetom imao je kćeri Sonju i Ninu. Prošle je godine rukopolažem za pastora Crkve Božje u Beloj Crkvi.

‘Nama ostaje briga za njegovu dragu suprugu i dvije kćeri tinejdžerke. Oni su dio nas – dio Božje obitelji! Mi ćemo im nastojati svakom vrstom utjehe i pomoći biti pri ruci, kako u ovim iznimno teškim trenucima, tako i nadalje. Možemo pomoći našim materijalnim sredstvima oko ukopa i daljnje skrbi, budući da obitelj našeg dragog brata živi u skromnim uvjetima,’ riječi su biskupa Radanovića.

U nastojanju da se pomogne njegovoj obitelji Crkva Božja u Hrvatskoj prikupljat će dobrovoljne priloge koji će biti proslijeđene obitelji pastora Miroslava. Vaše dragovoljne priloge za ovu svrhu možete slati na račun: Crkva Božja u RH HR5623400091110132599, Vinkovci, Kralja Zvonimira 66a (s naznakom: ‘Za obitelj Čvorović’).

Pokop brata Miroslava održati će se u srijedu, 18. ožujka 2015. godine. Više na linku http://mc.crkvabozja.org/sahrana/.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher