Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Tony Peck, glavni tajnik EBF-a, posjetio centar za tražitelje azila

Zagreb, 22. listopada 2016. (IBA) – Konferencija europskih crkava (CEC), Mitropolija Zagrebačko ljubljanska, Srpske pravoslavne crkve, the European Parliament Antiracism and Diversity Intergroup i Churches’ Commission for Migrants in Europe  organizirali su u Zagrebu, 21. i 22. listopada simpozij na temu Religious Minorities as Part of the Culturally Diverse Societies (Vjerske manjine kao dio kulturno različitih društava) kako bi istražili stanje prava vjerskih manjina u Evropi.

Na simpoziju su kao predstavnici baptista/protestanata bili Željko Mraz, glavni tajnik SBC i Tony Peck, glavni tajnik EBF. Mraz je na uvodnom dijelu uz druge visoke uzvanike imao priliku pozdraviti skup i privukao pozornost nazočnih kao ‘pripadnik većinskog naroda i manjinske vjerske zajednice u Hrvatskoj’. Tony Peck je tijekom simpozija održao predavanje na temu: Izazovi vjerskih manjina u Evropi.

Prije održavanja samog simpozija,  glavni tajnik EBF-a Tony Peck je posjetio Centar za tražitelje azila u Hrvatskoj, u hotelu Porin. Tom prilikom visoki gost je susreo voditelje centra koji su ga proveli kroz centar i upoznali s radom centra te djelovanjem različitih organizacija koje pomažu u radu s tražiteljima azila te u njihovoj integraciji u hrvatsko društvo. Voditelji centra su posebno pohvalili suradnju sa Croatian Baptist Aid (CBA). Suradnja, kao i volonteri koji djeluju u Porinu su prepoznati i dobili su visoke ocjene od strane voditelja centra. Na koncu je Peck posjetio ured CBA i proveo vrijeme u razgovoru s volonterima CBA koji su ga informirali o djelatnostima i potrebama CBA u radu u Porinu. Peck je obećao da će se pomoć Europske baptističke obitelji koja je počela još u Opatovcu, nastaviti i kroz proces integracije azilanata u hrvatsko društvo.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher