Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Tko se rodio?

(Foto – reformiran.org)

Pred nama je vrijeme sjećanja na rođenje Isusa Krista – Spasitelja svijeta. Tko se to zapravo rodio? Jesmo li svjesni da je Bog ušao u povijest čovječanstva, da je došao među nas?

Upravo takav način ulaska u čovječanstvo ukazuje na ljubav koju Bog ima prema ljudima. Štalica i jasle nisu poželjni uvjeti za dolazak na svijet. No, svojim je dolaskom pokazao svima nama koja je vrijednost poniznosti koja danas tako nedostaje čovjeku.

Lijepo je ukrasiti dom, ulicu, mjesto… ali sve lampice se jednog dana gase. I što dalje? Jesmo li spremni prihvatiti taj dodir spasenja? Kako ćemo odgovoriti?

Ne ponašajmo se kao stanovnici onog vremena ‘za njih nije bilo mjesta’ (Lk 2,7). Otvorimo svoja vrata, vrata srca i dopustimo mu da uđe i bude s nama. On to želi, a mi?

Božićno nas vrijeme uvodi u vrijeme darivanja koje započinje rođenjem i vodi nas do križa, kada Krist daje sebe za nas, da nas izmiri s Bogom, koji nam želi podariti vječni život. On daruje, ne zadržavajući za sebe i time pokazuje svijetu na potrebu međusobnog darivanja.

Kada se ugase sve lampice i opet zavlada mrak, sjetimo se kako je svijetlost došla među nas da nam osvijetli put kojim nam je ići kako bi i mi osvjetljavali svoje bližnje.

Vrijeme Božića vrijeme je novog početka, kad svjetlost izgoni svaku tamu, kada nastaje nešto novo. Zapitajmo se, tko se zapravo, onda treba roditi?

Građani i građanke Republike Hrvatske, Protestantsko evanđeosko vijeće u Republici Hrvatskoj (PEV RH) vam želi blagoslovljeno vrijeme sjećanja rođenja Spasitelja svijeta, Isusa Krista. Neka vas u životu prati mir Božji.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher