Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Tjedan kršćanske knjige

 

Tjedan kršćanske knjige, pod geslom “Uzmi, čitaj…”, održao se u Osijeku od 24. do 31. listopada 2018. godine u dvorani Evanđeoske pentekostne crkve Radosne vijesti, Osijek.

Svečano otvaranje vodio je 24. listopada dr. sc. Peter Kuzmič, dekan Visokog evanđeoskog teološkog učilišta (VETU) te su  tom prigodom predstavljena i nove knjige i to novo izdanje Biblije pod nazivom Biblija Plus i knjiga Komu treba teologija?.

U ponedjeljak 29. listopada održan je okrugli stol “Život i smrt” koji je bio usmjeren na Zbornik „Čovjek i smrt“, koje je izdao Institut Ivo Pilar, a na kojem su govorili urednici dr. sc. Ivan Markešić i dr. sc. Boris Kozjak te drugi gosti.

Na Dan Reformacije, 31. listopada, dodijeljena je Ekumenska povelja akademiku dr. sc. Josipu Bratuliću, koju je uručio akademik dr. sc. Stjepan Damjanović”

Prema riječima dr. Kuzmiča, povelja je ove godine išla u ruke vrsnom poznavatelju srednjevjekovne književnosti i povijesti, te reformacije na hrvatskim prostorima kao izraz duboke zahvalnosti i iznimnog priznanja za izvrsno i odvažno promicanje ekumenske kulture dijaloga, ljubavi i uzajamnosti.

Ove se povelja dodjeljuje od 2005. godine a dosadašnji laureati bili su Stanko Ježić s Teološkog fakulteta u Ljubljani (2005.), fra Bonaventura Duda i episkop Šabački Lavrentije Trifunović (2008.), akademik Ivan Golub (2009.), Juraj Kolarić (2012.), Ivo Josipović (2013.), fra Bono Šagi-Bunić i Augustin Bašić (2014.) i Mato Zovkić (2017.).

(za pev.com.hr pripremio Robert Bogešić)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher