Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svjetska evanđeoska alijansa (WEA) čestitala papi Franji na izboru

Geoff Tunnicliffe

New York, 14. ožujka 2013. – Glavni tajnik Svjetske evanđeoske alijanse (WEA) dr. Geoff Tunnicliffe izražava svoje najsrdačnije čestitke Franji, novoizabranom papi Rimokatoličke crkve. U svojoj je nedavnoj izjavi dr. Tunnicliffe potvrdio da moli za papu Franju koji preuzima vodstvo Rimokatoličke crkve u vrijeme ispunjeno velikim izazovima, ali i velikim mogućnostima da se iznova vidi i čuje Božje djelo u kršćanskim zajednicama diljem svijeta.
WEA pozdravlja predanost novog pape pravdi i miru, pogotovo za one koji su progonjeni zbog evanđelja, kao i za one koji žive na marginama društva. Također je vrlo ohrabrujuće što papa Franjo dolazi s globalnog Juga, gdje većina svjetskih kršćana danas živi, te da je snažno predan evangelizaciji i naviještanju Isusa.
Dr. Norberto Saracco, ugledni evanđeoski lider iz  Argentine, potvrdio je u Buenos Airesu da je papa Franjo poznat po svojim vrlo dobrim odnosima s evanđeoskim kršćanima i s čelnicima drugih vjera, a uz to je čovjek molitve i podupiratelj biblijskog društva.
Priznajući da postoje različiti stupnjevi razlika između katolika i evanđeoskih kršćana diljem svijeta, WEA izražava nadu da će se plodni razgovori s Rimokatoličkom crkvom nastaviti.
Dr. Tunnicliffe je rekao: “Nastavljamo graditi na dobrim temeljima koje smo položilli u prošlosti, kao što je suradnja u izradi zajedničkog dokumenata: ‘Kršćansko svjedočanstvo u multireligijskom svijetu – preporuke za ponašanje’. Živimo u vremenu ozbiljnih izazova za sve kršćanske zajednice. Stoga se potreba za pronalaženjem zajedničke osnove za razgovor i djelovanje u ovom svijetu pokazuje ključnom ako želimo biti vjerni svjedoci Isusa Krista i njegova Kraljevstva na zemlji.”
Nakon što se u različitim prigodama susretao s papom Benediktom XVI, dr. Tunnicliffe  raduje se susretu s papom Franjom, znajući da “unatoč našim razlikama, možemo podržati jedan drugoga u molitvi vjerujući da će nas Duh Sveti voditi i pomoći nam, unutar naših različitih zajednica, razabrati koje nam je zadatke Bog povjerio da ih za njega izvršimo.
Na poziv Vatikana, dr. Tunnicliffe će nazočiti inauguraciji pape Franje 19. ožujka u Rimu.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher