Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svjedočanstvo zajedništva

Dana 04.07.2019., u Pastoralnom centru Crkve Božje u Vinkovcima, organizirano je zajedničko bogoslužje. Među sudionicima ovog susreta je bila i skupina doktoranata s VETU-a Osijek, (Visoko evanđeosko teološko učilište – osječki doktorski kolokvij). Ovogodišnji program počeo je 29. lipnja a zaključuje se 03. kolovoza 2019.

Skupina doktoranata pristigla je iz Mađarske, Njemačke, Ukrajine, Rumunjske, Uzbekistana i Kazahstana a na bogoslužju su ih predstavile dr. Anne-Marie Kool i mr. Julijana Tešija, predavači evanđeoskog teološkog učilišta. Mirzabek Dosov, student iz Uzbekistana, podijelio je svoje kršćansko svjedočanstvo. Poruku Riječi je podijelio dr. Joshua T. Searle iz Velike Britanije, s višegodišnjim je iskustvom misije u Ukrajini. Čitao je tekst 4. poglavlja Ivanovog evanđelja, naglasio je objavljenu i svjedočenu ljubav Božju po Isusu Kristu svim ljudima. U Gospodinu Isusu Bog je ulazio i danas ulazi u naše okolnosti, susreće odbačene u društvu i poziva ih živjeti u vrijednostima kraljevstva Božjeg, zaključio je gost propovjednik.

Skupine mladih vinkovačke i tordinačke zajednice su služile u pjesmama slavljenja. Prisutne je pozdravio nadglednik Matej Lazar Kovačević, naglasivši da se od Kristovih učenika i nasljedovatelja očekuje beskompromisno ostati vjernima biblijskoj objavi te biti pozornima svojim suvremenicima u njihovom traganju za istinom i smislom života. Pozdravu svima nazočnima se pridružio i načelnik općine Tordinci. Svi nazočni, gosti i domaći su u zaključku uživali u pripremljenom domjenku.

7/2019. I.K.

(preuzeto s crkvabozja.hr)

IMG-ad9825751351cfe3653dbaa6faabccec-V
IMG-a559c6099e024f2f5296b4636468db79-V

IMG-7c51a1dea69db7728ef62070952fb42d-V

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher