Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svečanost zajedništva kršćana grada Osijeka

 

… 21. siječnja u Kapucinskoj crkvi sv. Jakova. Svečanost zajedništva kršćana grada Osijeka počela je procesijom uz ulaznu pjesmu, koju je predvodio zbor bogoslova Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu uz orguljsku pratnju bogoslova Brune Diklića. Mnogobrojne sabrane u molitvi za jedinstvo kršćana uvodno je pozdravio fra Ante Pervan, kapucinski gvardijan, ponosno podsjećajući da je u njihovoj crkvi 1927. godine počela ekumenska molitva.

Srdačnu dobrodošlicu mnoštvu izrazio je mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, koji je predvodio večernje ekumensko bogoslužje s predstavnicima kršćanskih zajednica. Među ostalim nadbiskup Hranić je poručio: „Nas ovdje okupljene vjera u Isusa Spasitelja potiče na nadilaženje podjela, na odustajanje od zlopamćenja i podnesenog zla i uvreda, na uzajamno praštanje i pomirenje, na ponovnu izgradnju povjerenja jer u vjeri znamo da ćemo se, u Očevu domu, na kraju svi susresti, svi mi koji smo došli zajedno moliti za jedinstvo među nama i među našim Crkvama, i oni koji ne žele doći među nas, nego i dalje šire nepovjerenje, želju za dominacijom nad drugima, pa čak i dalje siju mržnju i zlo. Mi vjerujemo da jednoga dana više neće biti među nama i među našim narodima i crkvama nikakvih podjela, da nećemo više pripadati različitim konfesijama, da nam jednoga dana više neće biti važno tko ima kakvo odijelo na sebi, nećemo se dijeliti na mi i oni, na nas na ovoj i na njih na onoj strani, nego da ćemo ako ne prije, a ono barem o ponovnom Kristovom dolasku biti jedno u njemu, jedna te ista obitelj. … (više se može pročitati na www.djos.hr )

U ime Crkve Božje u RH prisutan je bio i okupljene pozdravio đakon David Kovačević ističući u kraćem promišljanju važnost poslanja biti autentični Kristov učenik/učenici: „ Gospodin Isus nas je pozvao: odreći se sebe; uzeti naš križ svaki dan; izgubiti naš život poradi Krista kako bismo ga uistinu spasili i gledajući naočalama Gospodina vidjeli put koji ne vodi u smrt, jer uski put vodi u život. Moja je molitva da se zajedno nađemo na tome uskom putu koji vodi u život!“ …

Izvor: www.djos.hr – preuzeto 22. siječnja 2018.

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher