Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svečano uskršnje bogoslužje evanđeoskih crkava Rijeke

(Foto: Edita Turinski)

Rijeka, 16. travnja 2017. (IBA) – U pastoralnom crentru „Riječ i Život“ u Rijeci, održano je svečano bogoslužje evanđeoskih crkava grada Rijeke, okupljenih s istim ciljem – proslaviti Uskrslog, Isusa Krista.

Slavljenje je predvodio Ri stream bend; zbor BC Rijeka je razgalio srca prisutnih. Dječji zbor je dao svoj doprinos s dvije pjesme, Riječju je poslužio pastor Grlj, a Večeru Gospodnju je predvodio pastor Špoljarić. Starješina Kristove crkve Đuro Pejkanović zaključio je bogoslužje prigodnom riječju i molitvom.

Cijelo bogoslužje, zajedno s propovjedi potaknulo je prisutne da se raduju Uskrslom i da obnove svoju vjeru i pouzdanje u Isusa koji je nevidljivo prisutan i danas u svojoj Crkvi te da tu svoju vjeru svjedoče životom, riječima i djelima gdje god bili.

Da zaključim riječima pastora Grlja: ‘budući da ima uskrsnuća, ne ostajemo u starome čovjeku, u smrti, tj, ‘u grijesima’, kako reče Apostol, već po vjeri, već sada možemo živjeti barem dio stvarnosti novoga Božjega stvorenja, klanjajući se jednome Bogu, u skladnim odnosima sa svojom okolinom, oslobođeni straha od smrti. To nam je podarila Kristova smrt na križu, ali posebice uskrsnuće. Kristovo je uskrsnuće jamstvo da Božji novi poredak, novo stvorenje nije tek nejasna čežnja svakog ljudskog bića, već stvarnost koje su Krist i oni koji su njegovi već dionici.’

Cijelu propovjed možete pročitati i poslušati ovdje

Edita Turinski

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher