Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svečano bogoštovlje za 50. obljetnicu Crkve Božje u RH

 

Vinkovci, 20. svibnja 2018. – U pastoralnom centru Crkve Božje u RH u Vinkovcima, K. Zvonimira 85, održano je svečano bogoštovlje. Crkva Božja u RH, Crkva je reformacijske baštine, pentekostne provenijencije. Dio smo Crkve Božje u svijetu, Church of God, Cleveland, Tennessee.

Na sam blagdan Pedesetnice, Blagdan Duha Svetoga upriličena je svečanost bogoštovlja 50. obljetnice pravnog djelovanja i poslanja Crkve Božje na ovim prostorima. Bogoštovlje je predvodio nadglednik Crkve Božje u RH, Matej Lazar Kovačević i među ostalim naglasio: „Danas, u vremenu racionalizma, teološkog liberalizma i vjerskog pluralizma, pentekostalci-vjernici Crkve Božje, ispovijedaju da djelovanje Duha Svetoga potvrđuje kršćansko svjedočanstvo. Kao i u vrijeme apostola, Sveti Duh je život Crkve i njezina poslanja. Živimo u svijetu velikih promjena i sve složenijih duhovnih izazova i zato molimo – Dođi Duše Sveti i ražari ljubav u nama i sve nas zajedno u svakodnevnici krijepi, vodi i osnaži kako bi bili svjedocima blizine Gospodina našega.“

Ulaznu molitvu je predvodio Josip Jendričko, biskup u miru. Regionalni nadglednik Crkve Božje, Jonathan Augustine te pastor Roger Daniel, nazočnima su se obratili prigodnim propovijedima. U ime Visokog evanđeoskog teološkog učilišta dekan, dr.sc. Peter Kuzmič uputio pozdravnu Riječ s naglaskom Pentekost i Crkva. Kratak pregled povijesti Crkve Božje na ovim prostorima predstavio je mladi teolog mr.sc. David Kovačević, đakon Crkve Božje u RH.

Pjesmama slavljenja bogoštovlje su uveličali zborovi Evanđeoske pentekostne crkve iz Belišća te Crkve Božje iz Tordinaca i Vinkovaca.  Pastor u miru i pjesnik Mato Godanj, pročitao je jednu od svojih pjesama posvećenu Duhu Svetom.

U zaključku svečanog bogoštovlja prigodne pozdrave uputili su predstavnici drugih kršćanskih zajednica: dr.sc. Jasmin Milić, biskup Protestantske refomirane kršćanske crkve u RH, Mladen Dominić, predstojnik Kristovih crkava u RH te Matej Sakač ispred Evanđeoske pentekostne crkve u RH. Skupu se obratio i predstavnik Crkve Božje iz Srbije, Dragan Radovanović.

Pročitane su i čestitke onih koji su bili spriječeni nazočiti ovoj svečanosti. Svoju čestitku uputio je nadbiskup đakovački i osječki, dr.sc. Đuro Hranić, Ravnatelj ureda komisije Vlade RH za odnose s vjerskim zajednicama g. Šime Jerčić i drugi. Na kraju bogoštovlja održana je posebna molitva za mlade koju su predvodili pastori Crkve Božje.

Nakon svečanog bogoštovlja, pastor vinkovački, David Hvala s domaćima je upriličio  domjenak za uzvanike i goste.

05/2018 I.K., Photo: Dragan Olđe

   

(preuzeto s crkvabozja.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher