Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Svaka je dolina Dolina blagoslova ako je u njoj Gospodin Isus Krist

Dana 22. ožujka 2014. održana je 38. Dolina blagoslova u vukovarskom hotelu Lav u organizaciji Crkve Božje i Kristove crkve-misije Vukovar uz podršku Udruge Luč iz Beraka i Ekumenske inicijative žena Omiš.

Gosti su bili Tom Sibley, direktor Biblijskog instituta u Zagrebu njegova supruga Sandra i suradnik Steve Taliaferro.

U glazbenoj izvedbi pridružila im se i Daniela Kujundžić, članica glazbenog sastava “Kralj slave” i kantautorica iz Zagreba. U dvorani hotela Lav, drage prijatelje i posjetitelje ovih pjesničkih i glazbenih susreta, Sibley je pozdravio riječima: “Divno je biti s vama u Dolini blagoslova. U stvari, svaka je dolina – Dolina blagoslova ako je u njoj Gospodin Isus.”

U nedjelju je Tom Sibley bio gost propovjednik u Pastoralnom centru Crkve Božje u Vinkovcima, naglašavao je poticaj ap. Pavla iz poslanice Filipljanima: “Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti.” (Fil 4,6)

Iznio je i vlastiti primjer iz vremena dok je bio u srednjim godinama. Unatoč tome što mu je utvrđen tumor na mozgu, veličine oraha, nastavio je slaviti Gospodina i zahvaljivati mu – čak i onda kad su mu liječnici predviđali sljepoću ukoliko preživi. A on je – još mnogo godina nakon toga – živ i vid mu je dobar. Doživio je i u najtežim okolnostima ostvarenje obećanja, kojeg apostol Pavao donosi u nastavku: “I mir će Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvati srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.” (Fil 4,7)

Tom i Sandra, američki misionari koji već 15 godina žive u Zagrebu, ovako su saželi dojmove iz Vukovara i Vinkovaca:

“Zadivljuje nas vidjeti crkve, okupljene oko zajedničkog slavljenja Gospodina!… Crkva Božja, koja se sastaje u zgradi Baptističke crkve, te misija Kristove crkve zajednički su predani tome da Gospodin Isus bude proslavljen; iskazuju čast Ocu i pouzdaju se u silu Duha Svetoga – u promicanju nade i pomirenja u njihovu okruženju. Sandra i ja smo blagoslovljeni što smo sudjelovali u Dolini blagoslova, te što mi je iskazana čast da propovijedam na zajedničkom nedjeljnom bogoslužju Crkve Božje.”

Pripremio Matej Lazar Kovačević

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher