Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Susret žena u Crikvenici – ‘Imaš li propušteni poziv?’

Crikvenica, 13. ožujka 2022. (IBA) – Sedamdesetak jedinstvenih i po mnogočemu posebnih žena ovog je vikenda od 11. do 13. ožujka napunilo „baterije“ u sunčanoj Crikvenici na susretu Jedinstvena, u organizaciji žena Baptističke crkve u Rijeci. 

Tema susreta pod nazivom ‘Imaš li propušten poziv’ potaknula nas je da razmislimo o našoj sadašnjoj službi Gospodinu i provjerimo jesmo li se možda oglušile na neki od poziva jer smo imale svoje izgovore. ‘Mene je nešto snažno pozivalo na dolazak, a sad znam i zašto,’ napisala je Kata L. iz Vukovara. 

Obogaćene smo već i samim susretom sa ženama koje ljube Isusa i spremne su uvijek ponovno otvoriti uši i srce kako bi čule gdje ih Duh vodi, spremne za nove izazove. Nadahnute smo iskustvima koje smo dijelile u malim grupama, iskreno i u cilju da pokažemo jedna drugoj ljubav i posvjedočimo kako, iako ponekad slabe, Bog djeluje kroz  te naše slabosti. ‘Emocije su bile snažne, a kako i ne bi kad se družimo u sjeni ratova i nadolazećih kriza’ dodala je Kata. ‘Ako otvorimo srca Njegovom vodstvu, ne samo da je sve onako kako treba biti, nego i više od toga,“ iskustvo je Tatjane iz Rijeke. 

Domaćice Branka Stjepanović i Estera Sečen potrudile su se da nam tijekom dana ništa ne nedostaje u Life Centru te da se osjećamo ugodno, Margita Cupać i Višnja Roksandić uvele su sudionice u ranojutarnje štovanje i molitvu, Lea Sečen je brinula o projekciji i video prezentacijama koje su nam bile čisti blagoslov, a Rahela Grozdanov pozivala je na slavljenje nakon izlaganja Božje Riječi Sandre Bićanić (tema: Mojsije kao jedan od nas),  Vesne Brezović (tema: Abigajla – radost Očeva)  i Edite Turinski (tema: Malo je veliko). 

Večer svjedočanstava u subotu navečer bila je posebno iskustvo protkano pričama kako zlo može biti upakirano u najljepši omot te da treba biti mudar i informiran s „Izvora“, iskustvu iscjeljenja te odgovora na višegodišnje molitve za supruga i na kraju svjedočanstvu kako je Bog potaknuo Siračanke na okupljanje žena nakon prošlogodišnjeg susreta u Crikvenici. Bilo je tu i suza i smijeha, a na kraju uz glazbenu potporu naših riječkih momaka zaplesale smo kolo Bogu na slavu kao što je zapisano u Jeremiji 31:13 „Djevojke su se veselile u kolu, mlado i staro zajedno.“ Radovale smo se i slavile. 

‘Čula sam kako mi je Gospodin šaputao da ustanemo i krenemo, da mu služimo svime što imamo i što jesmo i širimo Njegovu Riječ. Na nama nije da brinemo. On će sve providjeti,’ podijelila je Natalija B. iz Sirača.

Do susreta koji najavljujemo za 12. – 14. 5. 2023. godine vjerujemo da ćemo uzrasti, nećemo propuštati pozive te da ćemo imati puno novih i snažnih svjedočanstava.

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher