Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Susret Starješinstava u Rijeci

Rijeka, 29. ožujka 2014. (IBA) – Vodstva evanđeoskih crkava iz Rijeke (EPC ‘Krista Kralja, Kristove i Baptističke crkve) sastala su se u BC Rijeka kako bi razmotrili područja i načine daljnje  suradnje.

Sastanak je otvorio p. Giorgio Grlj podsjećajući na Isusov susret sa ženom iz Samarije koji je rezultirao njezinim ali i obraćenjem njezinih suseljana i to zato što je Isus bio spreman prekoračiti granice i izaći u susret njezinim potrebama. ‘Gdje su naše granice koje moramo prekoračiti zbog kraljevstva Božjega?’, upitao se p, Grlj.

starjesinstvaPrvi dio skupa protekao je u predstavljanju područja djelovanje pojedine crkve kako bi sudionici skupa stekli jasniju sliku o svakoj crkvi. Ispostavilo se da baš poput pojedinaca u crkvi, tako i svaka crkvena zajednica ima specifičnu karizmu kojom služi ne samo vlastitim članovima već u nekoj mjeri i široj društvenoj zajednici. O EPC Krista Kralja govorio je p. Milan Špoljarić, a o djelovanju Kristove crkve starješina Zlatko Molek.

Posebno je vrijeme posvećeno razgovoru o zajedničkom projektu ‘Ristream’ koji se događa već nekoliko godina. Riječ je, o do sada povremenim susretima mladih za koje su osmišljena njima prilagođena bogoslužja, ali je u zadnje vrijeme projekt dobio novi zamah tjednim okupljanjima. Kristova je crkva stavila na raspolaganje svoje prostore, a tim ljudi koji vodi projekt sastavljen je od članova svih evanđeoskih crkava grada Rijeke (Damir Strbad, Andrej Grozdanov, Vladimir Matošević, Teofil Dereta, Ivan Špoljarić). Starješinstva evanđeoskih crkava dala su snažnu potporu cijelom projektu uz obvezu daljnjeg praćenja njegova razvoja kao i traženja putova konkretne pomoći projektu.

Razmišljalo se o konkretnim načinima promicanja osjećaja zajedništva među vjernicima grada Rijeke kao što je mjesečni letak s informacijama o svim događanjima i projektima u koje se vjernici mogu uključiti, zajedničke ‘Večeri slavljenja’, evangelizacije, programi učeništva za nove vjernike i slično. Odlučeno je da se ove godine Uskrs obilježi zajedničkim bogoslužjem.

Nakon objeda, sudionici su vrijeme proveli u molitvi jednih za druge, a sve je kulminiralo Gospodnjom večerom čime je potvrđena jednodušnost i duhovna blizina riječkih evanđeoskih crkava.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher