Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Susret duhovne obnove crkava Istre i Kvarnera

Rijeka, 27. studenoga 2021. (IBA) – Na zajedničku inicijativu duhovne obnove riječkih evanđeoskih crkava odazvali su se vjernici iz Istre (Pula, Rovinj, Labin, Umag, Poreč), Rijeke, Karlovca, Raba, Šibenika, te studente iz Zagreba. Domaćini su bile crkve iz Rijeke: Baptistička, Evanđeoska pentekostna crkva ‘Krista Kralja’ te Kristova crkva, a skup je održan u Pastoralnom centru ‘Riječ i život’ u Rijeci. 

U petak je predstavljano djelovanje STEP-a (Studentskog evanđeoskog pokreta) te upoznavanje s mladima iz Zagreba i Šibenika. U subotu je održan Susret. 

Program je bio podijeljen na dva dijela. Slavljenje su predvodili timovi iz BC Rijeka, Hosana iz Pule, Kristove crkve, zbor BC Rijeka, te šibenske Kršćanske zajednice. 

Nakana je bila da se u ovim nesigurnim trenucima ponovno zbližimo u zajedništvu te da započnemo ono za što smo pozvani kao kršćani, a to je širiti Radosnu vijest i naviještati povratak Isusa Krista drugima.

Na jutarnjem je bogoslužju propovijedao pastor Jasmin Avdagić na temu “Pandemija kao diverzija koja nas odvraća od Velikog naloga.” Susret je završen Svetom večerom koju je predvodio karlovački pastor Ladislav Ružička. 

U svojoj propovjedi pastor Jasmin naglasio je ‘kako su naši sugrađani  spremni čuti Radosnu vijest iako mi, nažalost, često mislimo suprotno. Samo im trebamo svjedočiti i ne očekivati da će doći baš u našu crkvu. Treba im ići ususret s porukom spasenja.’

Pastor Milan Špoljarić predvodio je zajedničku molitvu za zajednice u Istri. Time smo potaknuli jedni druge da se još više međusobno ohrabrujemo i surađujemo. 

Na poslijepodnevnom je bogoslužju pastor Nebojša Đurića govorio na temu “Obnova pod Božjim terapeutskim slapovima – Psalmima.” Podsjetio nas je da prvo treba doći Bogu, a oda nam nitko neće trebati reći da idemo evangelizirati. Sami ćemo “vikati sa krovova”. Pozvao nas je da dođemo milosrdnome Bogu koji je pun ljubavi i praštanja. Što Bog misli o nama ispjevano je u sto pedeset Psalama -slapova Božje ljubavi za nas.

Snimke propovjedi nalaze se na YouTubu (kliknite na fotografije): 

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher