Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Stanje u Ukrajini se ne smiruje

Europska evanđeoska alijansa (EEA) poziva europske kršćane da mole i solidariziraju se s braćom i sestrama u Ukrajini koji prolaze kroz opasna vremena.

Uznemireni smo vijestima da je ukrajinska vlada silom odgovorila na postojane, ali mirne prosvjede o budućnosti Ukrajine nametanjem drakonskih zakona kako bi suzbila oporbu. Nedopustivo je da se građanima oduzme pravo na miran prosvjede ili kritiku vlade. Nažalost, ne čudi što je ova politička odluka dovela do dramatične eskalacije sukoba na ulicama. Mnogo je ozlijeđenih, a zabilježeni su i prvi smrtni slučajevi.

Ukrajinski kršćani sastali su se prošlog tjedna kako bi razgovarali o svojoj reakciji na krizu i izdali priopćenje. U međuvremenu, ugledni je vođa Ukrajinske Evangeličke Crkve Dr. Gregor Komendant izjavio: ‘Situacija u Ukrajini je vrlo napeta. Mir je vrlo krhak i Crkva može i mora igrati ulogu pomirenje u ime svih kršćana Ukrajine. Pozivam globalnu kršćansku zajednicu na molitvu i podršku u ovom kritičnom trenutku za našu naciju.’

EEA također poziva kršćane na molitvu kako bi ukrajinske vlasti mudro smanjile napetosti, a kršćani mogli djelovati kao pomiritelji i nositelji nade.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher