Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Sjednica Predsjedništva PEV-a

Zagreb, 9. lipnja 2020. Predsjedništvo Protestantskog evanđeoskog vijeća održalo je svoju redovitu sjednicu s dvije točke dnevnog reda.

Prva točka je bila izvješće o radu u proteklom razdoblju, 2018. – 2020. pod predsjedanjem pastora Tome Magda. Izvješće je sadržavalo osvrt na zadane ciljeve i njihovu realizaciju koja je bila uspješna. Ti su ciljevi bili prilagođeni  prijelaznom razdoblju od dvije godine i oni su ispunjeni.

Procesi koji su započeti su prepoznati kao korisni i potrebni za daljnji rad PEV-a te će se nastaviti raditi na ostvarenju istih. Izvješće je sadržavalo i financijsko izvješće za isto razdoblje. Izješća su prihvaćena jednoglasno.

Druga točka dnevnog reda bila je izbor novog predsjednika PEV-a. Kako je dosadašnjem predsjedniku Tomi Magda istekao mandat, pristupilo se izboru novog predsjednika. Jednoglasno je izabran novi predsjednik, Mr Damir Špoljarić, pastor i predsjednik EPC u Hrvatskoj.

Pastor Špoljarić slovi kao ugledna ličnost i osoba koja je prepoznata u evanđeoskim krugovima u Hrvatskoj, koja ima bogato iskustvo u radu ali i suradnji s drugim zajednicama evanđeoskog usmjerenja.

Pastor Špoljarićje zahvalio prethodniku na njegovoj službi i naglasio kako će nastaviti raditi na dobrobit evnađeoskeih zajednica u Hrvatskoj te raditi na uključivanju mlađih ljudi u djelovanje PEV-a.

Uslijedila je zajednička molitva za blagoslov predsjednika Špoljarića koju je predvodio pastor Magda.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher