Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Seminar o učeništvu održan u Rijeci

 

Rijeka, 13. listopada 2018. (IBA) – Riječka baptistička crkva bila je domaćinom seminara za evangelizaciju i učeništvo u organizaciji Lausannskog pokreta i PEV-a. Okupilo se tridesetak, što pastora, što vjernika e-crkava koje djeluju na području Hrvatskoga primorja i Istre.

Skup je otvorio domaći pastor Giorgio Grlj podsjetivši na to da je poslanje Crkve danas identično Isusovu poslanju koji reče: ‘Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas’ (Iv. 20. 21). Isus se utjelovio u konkretnu kulturu, pa se i danas Radosna vijest po Crkvi mora utjeloviti u konkretnu kulturu. Više ovdje.

Nakon toga je Emanoel Santos, jedan od pokretača inicijative u Hrvatskoj, govorio o tome što se do sada događalo s Lausanskim pokretom u Hrvatskoj, te o daljnjoj viziji – kako da ujedinjeni kao jedno Tijelo što više ljudi dovedemo Kristu.

Kostya Bakanov je izlagao o tome što je učeništvo i što ono nije, a Emanoel Santos o tome što evangelizacija jest i što nije U radnom – interaktivnom dijelu seminara – u malim su se skupinama razmatrala pitanja o temama.

Santos je upoznao prisutne s nekim od sustava obuke za osnivanje crkava, te je govorio o zajedničkom “Meniju” tj. iskustvima koje možemo skupiti iz raznih crkava i o radu kućnih grupa.

Pastor Milan Špoljarić je izlagao na temu mentorstva. Govorio je o tome tko treba mentora i zašto, tko može biti (dobar) mentor, kako pronaći mentora i kako funkcionira mentorstvo.

Završni je dio susreta bio posvećen dogovoru za šesto-mjesečnu obuku za evangelizaciju i učeništvo koja bi za Primorsko-goransku i Istarsku županiju započela u studenome.

 

Eva Husak-Baćac

 

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher