Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Seminar “Biblijska teologija službe”

Od 19. do 21. travnja 2018., održan je u Zagrebu, u Kosirnikovoj 76, pastoralni seminar na temu „Biblijska teologija službe“. Riječi dobrodošlice je uputio Pastor Damir Špoljarić.
.
Pastoralne seminare organizira Institut za pastoralne studije koji djeluje pri Vetu-u Osijek. Imaju za cilj ponuditi forum za suradnju i dijalog unutar postojećih crkvenih i denominacijskih pokreta. Naglasak je i na poticanju kontinuiranog biblijskog, teološkog i praktičnog obrazovanja kroz potporu pastorima i crkvenim vođama u ovome dijelu Europe.Jedna od najvećih potreba pastora i crkava danas je trajna obuka vodstva koja se na praktičan način može primijeniti u njihovom kontekstu službe.
.
Voditelj i moderator bio je dr. Steve Paulus, pastor iz SAD-a i predavač pri Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku. Između ostalog predstavio je šest funkcija Crkve: njegovati osobnu i zajedničku molitvu, bogoštovlje, službu Riječi Božje, zajedništvo, otvorenost osobnom i zajedničkom djelovanju Duha Svetog, misiju i služenje Crkvi te društvenoj zajednici.
.
Okupljeni pastori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske ohrabreni su snažnije primijeniti vrijednosti kraljevstva u kontekstu svojih lokalnih crkava i društvenih zajednica gdje služe.
.
04/18
.
mr. sc. David Kovačević, đakon
.
(preuzeto s crkvabozja.hr)
.
Pastoralne seminare_02Pastoralne seminare_03

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher