Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

SBC se uključuje o pomaganje postradalima

Istočna Slavonija, 22. svibnja 2014. (IBA) – U proteklom tjednu mnogi su se gradovi i mjesta u Hrvatskoj aktivirali u prikupljanju pomoći područjima i ljudima pogođenim katastrofalnom poplavom. U suradnji sa studentskim zborom Sveučilišta u Osijeku koji je bio glavna točka prikupljanja humanitarne pomoći u Osijeku, Baptistička crkva Osijek sudjelovala je u raznošenju te pomoći u krizna područja, tj. Orašje, Komletince, Županju.

Također smo pokušali ući u Bosanski Šamac, no zbog prodora vode nije bilo moguće ni prijeći granicu. Imali smo prilike vidjeti kako neizmjernu tugu i očaj, tako i veliku solidarnost i suosjećanje. Veliki broj ljudi koji su evakuirani nalaze se u školama ili su smješteni u kućama lokalnih ljudi.

Pomoć pristiže iz svih pravaca u velikim količinama i potrebno je nastaviti s prikupljanjem. Ono što je najpotrebnije je hrana i potrepštine za bebe, sredstva za osobnu higijenu (šamponi, vlažne maramice, četkice za zube, paste, proizvodi za higijenu žena…), sredstva za čišćenje i dezinfekciju na bazi klora, gumene čizme i oprema za čišćenje, baterijske lampe i baterije, plastično posuđe; također, zbog ogromne količine vode, došlo je do velike najezde komaraca, te će biti potrebna razna sredstva protiv uboda, kreme i gelovi za ublaživanje otoka od ugriza, itd. Također će biti potreban novac za gorivo za kombi koji će i dalje prevoziti pomoć u svim oblicima na pogođena područja.

Naša je želja da se odazovemo u što većem broju na ovaj poziv upomoć, te da sav naš doprinos bude iskrenog i otvorenog srca. Ovo su tek počeci, i pravi rad će tek početi u narednom vremenu, stoga ne treba stati s prikupljanjem, kako materijalne tako i financijske pomoći koja će biti prijeko potrebna kad počne procjena štete. 

Ela Magda

(Napomena uredništva: Na sve crkve i svim pastorima upućeno je pismo predsjednika SBC-a, p. Tome Magde o načinima uključenja pojedinaca i zajednica u konkretnu pomoć postradalima u Hrvastkoj, BiH i Srbiji.) 

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher