Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Rosa svjetlosti

 

Pogledajte 15 min. film Zorana Cikovca “Rosa svjetlosti”:

Različiti su stihovi i odlomci iz Svetog Pisma posloženi u mozaik s molitvom da on bude poticajni Božji govor nutrini ljudskog bića. Naznačena su i mjesta u Bibliji, koja su poslužila kao predložak, tako da se svaki pojedini redak može naknadno razmotriti i u izvornom biblijskom kontekstu. Predivni krajolici Vukovara i okolice u pozadini su ovog biblijskog recitala. Zoran Cikovac, autor glazbe, snimatelj i redatelj, sljedećim riječima opisuje nastanak ovog uratka:

“Naratore sam biblijskih redaka smjestio u vrlo dojmljive kadrove snimljene u našoj šumici Adici, udaljenoj samo desetak minuta hoda od samog centra grada. Kroz nju teče rječica Vuka. Tu sam ulovio neke od najljepših kadrova, koje priroda može stvoriti a nisam morao putovati i lutati po bijelom svijetu da bi ih našao. Glazbom i kamerom pravo u dušu Vukovara…

Iako su me komarci napadali i dovodili u pitanje svaki kadar, hrabro sam trpio i gledao ih kako ubadaju svoje rilce u moju kožu; to pecka i boli, a ja ne smijem pomaknuti se jer priroda ništa ne nudi dva puta… No, preživio sam. Danas se zadovoljno urušim u fotelju, upalim veliki TV i namjestim Hi Fi ton te se spustim u zeleni raj za oči i uši…”

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher