Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

RiStream – projekt mladih za mlade

Rijeka, 18. travnja 2013. (IBA) – Na inicijativu mladih vjernika evanđeoskih crkava grada Rijeke rodila se ideja zajedničkog bogoslužja za mlade – RiStream.

Kreativno ime „RiStream” označava ideju susreta jer se engleska riječ „stream” može prevesti kao potok, tok, struja, mlaz, te „prijenos uživo”, dok prefiks „Ri” predstavlja oznaku lokacije pokreta – grad Rijeku. Mladi vjernici, potaknuti željom za druženjem i zajedničkim slavljenjem, udružili su snage i realizirali prvi riječki RiStream u prostorijama Baptističke crkve Rijeka.

Prvi susret započeo je uz slavljenje koje je vodila grupa „Kristina” koja je svojom sjajnom izvedbom nadahnutih pjesama, vodila mlade u slavljenju uz prekrasnu video prezentaciju u pozadini.

Govornik prvog susreta bio je pastor Toma Magda, inače Predsjednik Saveza baptističkih crkava u RH. Pastor Magda govorio je iz teksta Ivan 5:1-9, gdje je Isus ozdravio uzetog čovjeka koji je 38 godina čekao mogućnost čudesnog ozdravljenja. Taj čovjek je toliko dugo bio navikao na svoje stanje da je, na Isusovo pitanje želi li ozdraviti, počeo objašnjavati što ga sprečava u njegovom ozdravljenju, dajući Isusu isprike za svoje stanje i svoje navike, odbacujući odgovornost sa sebe. Pastor Magda naglasio je kako i mi danas također često nalazimo isprike zbog svojih navika, dok nas Isus i danas pita „Želiš li ozdraviti?”, odnosno „Želiš li promjenu?”. Pozvao je mlade da razmisle o tom pitanju i da daju Isusu odgovor kada na to budu spremni.

Nakon kratke zajedničke molitve, grupa „Kristina” privela je susret kraju s još dvije pjesme, a već je najavljen i sljedeći susret u istom prostoru, 16.5.2013. u 20:30 sati.

Susretu je prisustvovalo skoro stotinjak osoba, a cijeli je susret bio prenošen i na internetu, na adresi http://www.ustream.tv/channel/ristream-rijeka .

Više informacija o samom pokretu mladih za mlade „RiStream” može se pronaći na njihovim Facebook stranici, http://www.facebook.com/Ristreamrijeka/info na kojoj će se redovito objavljivati i informacije o slijedećim susretima i temama.

J.L.M.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher