Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

RiStream – o našem identitetu u Kristu

.

Rijeka, 13. lipnja 2013. (IBA) – Pred ljetnu stanku, u Baptističkoj crkvi Rijeka održan je posljednji ovosezonski RiStream. Riječ je o projektu mladih svih evanđeoskih crkava grada Rijeke koji na suvremeni i dinamični način žele Evanđelje Isusa Krista prenijeti svojim vršnjacima, kako prisutnima u dvorani, tako i onima koji događanje prate preko Internet streama.

Svjedočanstvo o tome kako je Bog djelovao u njegovu životu dao je Mauro Mudrić, čovjek koji je prošao iskustvo ovisnosti, zatvora, dječjeg doma, ali je čudesnom Božjom milošću bio dotaknut i promijenjen.

Gost govornik je ovog puta bio Roko Kerovec, glavni tajnik STEP-a. Govorio je o našem identitetu u Kristu. Svaki identitet se može sagledati kao priča koju pričamo sami o sebi i koju drugi pričaju o nama. Problemi nastaju kada te se te dvije priče ne podudaraju. Problemi sa ovim pričama su stvarni jer „ne živi čovjek samo o kruhu već o svakoj riječi koja dolazi iz Božjih usta” (Lk4,4). Identitet u Kristu je osporen iznutra i izvana: vjernik koji vidi otklon svog svakodnevnog života od priče koju o sebi priča lako posumnja u njenu istinitost. Svijet aktivno ili pasivno (ignoriranjem) također osporava kršćansku priču niječući joj istinitost ili moralnost. Stoga se vjernik stabilnost svog identiteta u Kristu crpi na onome što Bog kaže o njemu nasuprot svim osporavanjima (1.Iv 3, 1-42), rekao je Kerovec.

Za glazbeni dio programa pobrinula se skupina sastavljena od glazbenika iz Baptističke i Evanđeosko pentekostne crkve Krista Kralja. Posebno su oduševili neuobičajenom obradom stare kršćanske himne što je ujedno bio i kraj službenog dijela programa koji je ovaj put okupio devedesetak mladih Riječana i njihovih gostiju iz Zagreba.

Novi je susret zakazan za 26. rujna kad započinje nova sezona RiStreama.

Link live streama nalazi se ovdje, a snimka jednog od ranijih događanja nalazi se ovdje

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher