Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Razumjeti čovjeka

 

Sisak 26. travnja 2019. (IBA) – Krajem travnja završila je serija predavanja ‘Mini škole razumijevanja ljudske prirode.’

Krajem prošle godine sisačka je crkva imala priliku upoznati sestru Nenu Dautanac iz Slovenije, motivacijsku govornicu i osnivačicu ‘Škole Izvrsnosti.’ Svojom dinamičnom i zanimljivom prezentacijom tipova osobnosti privukla je pozornost tako da je početkom ove godine odlučeno da ju se pozove na nastavak predavanja. Predavačica je vrlo praktično i zorno prikazala kako sukobi među ljudima općenito, a također i među kršćanima, često nastanu zbog beznačajnih razlika.

Predavanja, iako bazirana na biblijskim istinama prilagođena su prije svega prijateljima crkve i našim sugrađanima kao jedna vrsta predevangelizacije, a koja se tiče svakodnevnih životnih situacija. Obrađeno je pet tema tijekom ožujka i travnja petkom, a to su: Drugačije nije pogrešno, Komunikacija i konflikti, Odnosi i emocije, Stres, malodušnost i depresije te Snaga opraštanja kao posljednja.

Na posljednjem su se predavanju uključili i neki članovi zajednice svjedočeći o blagotvornom djelovanju opraštanja kroz koje su osobno prošli. Polaznici su mogli nabaviti I knjigu autorice o mislima i emocijama pod sloganom ’Promijeni misli i promijenit ćeš život’  što je u osnovi biblijski poziv na pokajanje. Svi polaznici su se složili da su od seminara imali velike koristi.

M.Komanović

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher