Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Radnici u Božjem vinogradu

Dana 23. siječnja 2022. godine u  Evanđeoskoj pentekstnoj crkvi (EPC) Stijena spasenja, Zagreb gostovao je pastor Baptističke crkve (BC) Zagreb Filip Grujić s obitelji.

Nakon pozdravnih riječi i uvodne molitve, biblijski tekst iz Knjige proroka Izaije 55,1-3 i 6-7 čitao je  pastor EPC Stijena spasenja Ratko Medan.

Tijekom slavljenja, koje je vodio glazbeni tim lokalne crkve, upućene su Gospodu molitve za braću i sestre iz EPC u Našicama te se pjesmom i molitvom slavila Božja milost i ljubav.

U propovijedi je pastor Grujić, čitajući riječi zapisane u Evanđelju po Mateju 20,1-16, naglasio kako se ovdje govori o problemu koji je prisutan i u našoj svakodnevici, a to je uspoređivanje. Govoreći o problemu uspoređivanja, na primjeru radnika koji su za istu, dogovorenu plaću, radili u vinogradu sa različitim satnicama, tu se najčešće pojavljuju reakcije ispunjene ljudskim egom, nezadovoljstvo i osjećaj nepravde, jer dolazi do međusobnog uspoređivanja.

Pastor Grujić je posebno ukazao na primjer starijeg sina u bibiljskoj priči o razmetnom mlađem sinu, koji je tražio, dobio i potrošio svoje nasljedstvo. Ali, nakon što je došao  k sebi i pokajnički se vratio ocu, koji je bio sretan što mu se sin vratio živ, što je učinio stariji sin, zapitao je pastor Grujić. On je bio ljubomora na brata što je otac pripremio gozbu zbog njegovog povratka i uspoređivao se s njim, a zapravo čitavo vrijeme dok je bio s ocem nije vidio što zapravo ima.  

Govoreći o Božjem vinogradu, u koji smo svi pozvani, pastor Grujić je istaknuo kako to nije mjesto natjecanja, nego mjesto zadovoljstva onime što smo primili od Boga, ne gledajući ljubomorno što su dobili drugi. Pri tome je citirao riječi Isusa Krista koje je uputio apostolu Petru, nakon što ga je ovaj pitao a što će biti s učenikom koji je slijedio Isusa, „… a što se to tebe tiče“ (Ivan 21,22). To se odnosi i danas na djecu Božju.

Zato zajedno radimo u Božjem vinogradu, budimo zahvalni što smo pozvani u vinograd i veselimo se pobjedama koje ostvaruju bližnji, zaključio je pastor Grujić.

Po završetku propovijedi pastor Medan je obavijestio kako će se 28. siječnja 2022. godine u BC Zagreb u 19:30 održati zajednička molitva i slavljenje, a s. Koraljka i s. Petra su najavile održavanje Ženske grupe u prostorijama Udruge Fokus od 6. veljače do 5. lipnja svake druge subote.

Služba je završena uz pjesmu nastalu po tekstu Psalma 63.

Više možete vidjeti OVDJE

Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher