Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Proslavljena 40. godišnjica Lausannskog pokreta

New York, 10. svibnja 2014. – Svjetska evanđeoska alijansa (WEA) pridružila se prošlog  tjedna Lausannskom pokretu u proslavi njegove 40. obljetnice u Švicarskoj. Lausannski pokret i dalje je važan partner WEA-i u njezinoj misiji  ujedinjenja tijela Kristova u promicanju Božjega kraljevstva.

“Povijesni kongres o evangelizaciji svijeta 1974. i Lausannski zavjet koji je tada usvojen,  predstavlja povijesni korak u naporima Crkve naviještanja Radosne vijesti Isusa Krista cijelome svijetu”, rekao je dr. Geoff Tunnicliffe.” Pridružujemo se Lausannskom pokretu u proslavi 40. godišnjice i zahvaljujemo Bogu za utjecaj koji ovaj skup imao u ujedinjenju Kristova tijela za zadatak evangelizacije.”

Lausannski odbor za evangelizaciju svijeta (sada Lausannski pokret) osnovan je nakon kongresa i uskoro postaje važan partner WEA-i zbog mnogih sličnosti u svom poslanju. Mnogi regionalni i nacionalni evanđeoski savezi ugošćuju Lausannska događanja tijekom godina i mnogi lideri u WEA-i  također imaju važne uloge u Lausannskom pokretu.

Nadalje, WEA je pridonijela Trećem Lausannskom kongresu u Cape Townu 2010. godine koji je rezultirao ‘Capetownskim iskazom o predanju” i od tada ohrabruje svoje članice na proučavanje i usvajanje ovog značajnog dokumenta. WEA je također nastavio s organizacijom ili doprinosom follow-up konzultacija koje Lausannski pokret organizira nakon Cape Towna.

“Zahvalni smo za partnerstvo i značajan doprinos Lausannskog pokreta globalnoj Crkvi”, rekao je dr. Tunnicliffe. “Očekujemo i želimo znatno jačanje odnosa i pronalaženje načina na koje možemo dodatno povećati sinergiju između naša dva pokreta.”

Linkovi:

Lausannski zavjet ( 1974)

Capetownski iskaz o predanju ( 2010)

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher