Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Promocija knjige Kršćanstvo na sudu

Dana 23. studenog 2016. godine u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Zagreb promovirana je knjiga Kršćanstvo na sudu, Marka Laniera, koju je izdao Biblijski institut (BI) Zagreb.

Uvodnim riječima je direktor BI dr. sc. Thomas Sibley govorio o autoru knjige, Marku Lanieru, koji se profesionalno bavi pravom, te je jedan od najboljih sudskih odvjetnika u SAD-u. Također je i požrtvovan kršćanin i aktivan u Crkvi te je osnivač tvrtke Lanier Law. Govoreći o knjizi Kršćanstvo na sudu, dr. Sibley je naglasio kako autor donosi poruku Evanđelja na suvremeni apologetski način, u današnjem svijetu kojeg karakterizira pluralizam i sekularizam.

O knjizi su govorili dr. sc. Vedran Đulabić s Pravnog fakulteta i glavni tajnik Evanđeoske pentekostne crkve u RH (EPC RH), dr. sc. Boris Beck s Fakulteta političkih znanosti te Giorgio Grlj, pastor Baptističke crkve Rijeka i predsjednik Protestantskog evanđeoskog vijeća u RH (PEV RH).

Dr Đulabić je naglasio nekoliko razloga zbog čega je ova knjiga zanimljiva. Kao prvi razlog je naveo zanimljivost teme, koja govori, između ostalog, kakve su karakteristike kršćanskog Boga te kako vjernici mogu komunicirati s Njim. Drugi je razlog metodologija obrade teme u knjizi, te kao treći razlog je naveo kako je knjiga pisana jednostavnim jezikom i stilom, razumljivim čitateljima. Kao četvrti razlog, dr. Đulabić je naveo zanimljivost načina obrade teme, koji je potkrijepljen činjenicama, te kao peti razlog zanimljivosti je utemeljenost činjenica iznesenih u knjizi, koji pozivaju na ispravno rezoniranje Boga.

Dr. Boris Beck je istaknuo kako je knjiga napisana jednostavnim stilom te je naglasio kako autor u njoj iznosi objektivnu istinu te o njoj raspravlja na konsenzualni način, kojim se želi doći do istine. Tako autor pokušava pomiriti ta dva načina razumijevanja istine, kazao je dr. Beck.

Giorgio Grlj je istaknuo kako je knjiga vrlo zanimljiva jer autor u knjizi nastoji pojasniti i propagirati kršćansku vjeru. Prema njegovim riječima, autor nastoji kroz sadržaj knjige tumačiti, svjedočiti i ponavljati vjeru. Knjiga je pisana i za kršćane, ali i nekršćane, jer čovjek se mijenja, kako naglašava autor, ne zbog znanja, nego zbog odnosa i susreta, zaključio je Grlj.

 

Robert Bogešić

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher