Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Prijem povodom Dana reformacije

Zagreb, 29. listopada 2015. (IBA) – Povodom Dana reformacije, nastavljajući praksu svog prethodnika Ive Josipovića, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike protestantskih crkava te svim vjernicima koji svoje duhovne korijene baštine u protestantskoj tradiciji poželjela sretan Dan reformacije, a njihovim crkvama svako dobro.

Predsjednice je istaknula ‘važnost poštivanja religijskih tradicija i snošljivost prema drugima, snošljivost koja nije samo pasivno podnošenje drugih i drukčijih nego aktivna suradnja za opće dobro’. Na kraju svog obraćanja predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je predstavnicima protestantskih crkava na njihovom radu na dobrobiti vjernika i cijele društvene zajednice.

Okupljeni predstavnici predstavili su Predsjednici svoje crkve i institucije i pozvali je da ih prema svojim mogućnostima posjeti kako bi se i izravno upoznala s njihovim djelovanjem.

Poklonjeno joj je i nekoliko knjiga, a direktor ‘Gideonita’, Tomislav Dodig uručio je Predsjednici primjerak dvije milijarditog izdanja gideonitske Biblije koja je ujedno i milijunti primjerak ove Biblije na hrvatskom jeziku, a dobili su je svi predsjednici država.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher