Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Prihvaćeno pokroviteljstvo nad obilježavanjem 500-te godišnjice Reformacije 2017.

Zagreb, 10. veljače 2016. – U tajništvu Evađeoske pentekostne crkve u Zagrebu, održana je sjednica Predsjedništva Protestantskog evanđeoskog vijeća. Sjednici su prisustvovali i gosti koji su predstavili nekoliko inicijativa i projekata.

Predsjedništvo je usvojilo promjene Statuta kako bi se utro put za uključenje i drugih crkava, udruga i ustanova koje sa sadašnjim članicama PEV-a dijele istu crkvenu baštinu. U skladu s novim Statutom, uz Skupštinu je formirano i Predsjedništvo kako bi se pospješila operativnost Vijeća. Produžen je mandat predsjedniku Giorgiu Grlju, kao i tajniku Vedranu Đulabiću, a u Predsjedništvo ušao je i Matej Lazar Kovačević.

Dosadašnji zajednički rad u Izbjegličkom kampu u Slavonskome Brodu ocijenjen je dobrim, a u medijima najavljivane promjene će se pratiti i u skladu s njima reagirati.

Stephen Bell i Emanoel su predstavili inicijativu zajedničke evangelizacije i konferencije koja bi okupila evangelizacijske planove pojedinih crkava članica PEV-a, misijskih organizacija i udruga kao i drugih inicijativa naviještanja Evanđelja u našem konktekstu. Očekuje se organiziranje regionalnih konferencija što bi u dogledno vrijeme moglo dovesti do održavanja nacionalne konfrerencije o evangelizaciji i osnivanju crkava.

Vatroslav Župančić je predstavio inicijativu obilježavanja godišnjice Reformacije od koje nas sljedeće, 2017. godine dijeli 500 godina. PEV je preuzeo pokroviteljstvo nad inicijativom i osnovao radnu skupinu koja će brinuti za ostvarenje predloženog opsežnog programa. U sklopu tih događanja trebao bi se održati i Tjedan Biblije. O toj je inicijativi, kao i o konferenciji o teološkom obrazovanju govorio Thomas Sibley, ravnatelj Biblijskog instituta.

Opsežni dnevni red sjednice uključio je još nekoliko praktičnih pitanja iz područja izdavaštva, te planiranog Sabora PEV-a.

Ostale teme

Aktualnosti, Vijesti

Nova snaga – Krštenje u Baptističkoj crkvi Zagreb

Aktualnosti, Vijesti

Održana redovna sjednica Skupštine PEV-a

Aktualnosti, Vijesti

Zajedničko bogoslužje vjernika Crkve Božje vinkovačkog i vukovarskog kraja

Aktualnosti, Vijesti

Održana skupština Evanđeoskog teološkog društva i okrugli stol “Identitet evanđeoskih kršćana”

Aktualnosti, Vijesti

Obilježeno 10 godina djelovanja Centra biblijskih istraživanja

Aktualnosti, Vijesti

Predstavljena knjiga „Uvod u život i misao Johna Wesleya“, Timothy J. Crutcher